Πέμπτη 2 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικά σε όλη τη Θεσσαλία

ΛΑΡΙΣΑ.-

Με απεργιακές συγκεντρώσεις, οι εργαζόμενοι των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας γιόρτασαν την Πρωτομαγιά.

Στο Βόλο,ο αγωνιστικός ταξικός χαρακτήρας της μεγάλης γιορτής της εργατικής τάξης, εκφράστηκε στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών,στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Καρτάλη. Σ' αυτή τη συγκέντρωση παραβρέθηκε πλήθος εργαζομένων της περιοχής, ενώ απέτυχε παταγωδώς εκείνη που διοργάνωσε η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου,στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής κεντρικός ομιλητής ήταν ο Απ. Νάνος,μέλος της ΕΤΕ - ΔΕΗ, ο οποίος αναφέρθηκε στα ουσιαστικά αιτήματα της εργατικής τάξης, στην ανάγκη αγωνιστικού ταξικού προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος και άσκησε δριμεία κριτική στην πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Ιδιαίτερα στάθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί στην περιοχή η πολιτική της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Γ. Τσαλούχας,πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων και ο Θ. Κοντονίνας,αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου. Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο, επί των οδών Γκλαβάνη και Δημητριάδος, όπου έγινε η μεγάλη εξέγερση των καπνεργατών το 1936.

  • Στη Λάρισα,η συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το "μπλοκ" των κομμουνιστών που, με κόκκινες σημαίες, πήραν μέρος στη συγκέντρωση, δίνοντας ταξικό περιεχόμενο στη γιορτή της εργατικής τάξης.

Μίλησαν ο Στ. Τσουκαλάς,πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο Τ. Τσιόγκας,γραμματέας του κι εκπρόσωποι όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων. Παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αντ. Σκυλλάκος του ΚΚΕ, Γ. Αδαμόπουλος του ΠΑΣΟΚ και Ν. Κατσαρός της ΝΔ, ο Ν. Ζαμπουνίδης, περιφερειάρχης θεσσαλίας, ο νομάρχης, Γ. Φλώρος,ο δήμαρχος, Χ. Καφφές και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι μαζικών φορέων.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης - το οποίο παραδόθηκε, μετά από πορεία, στη Νομαρχία - αναφέρονται τα γενικότερα αιτήματα της εργατικής τάξης και τοπικά, όπως να διασφαλιστεί η επαναλειτουργία των εργοστασίων "Ρόκα", "Ρόμα", "Θεσσαλική",να λειτουργήσουν το Εργαστήρι Ελέγχου Γάλακτος και το Εργοστάσιο Φίλτρων Τεχνητού Νεφρού,οι εργαζόμενοι της Λάρισας ζητούν ακόμα να προωθηθεί το έργο εκτροπής του Αχελώου και να μην εγκατασταθούν τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία.

  • Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στα Τρίκαλα.Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων, της ΚΝΕ, της Επιτροπής Ειρήνης και πολλών άλλων φορέων. Μίλησαν ο Κ. Αγγελής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο Κ. Μπαλλάς, αναπληρωτής γραμματέας του. Το ψήφισμα διάβασε ο γραμματέας του ΕΚ Τρικάλων, Θ. Κατσιανάκος.Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας Εργάτη.
  • Στη συγκέντρωση της Καρδίτσας μίλησαν ο Στ. Γούμας,πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο Β. Γιαννούλας,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και ο Κ. Πέτρου,εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ. Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ