Πέμπτη 2 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη για την πανεκπαιδευτική απεργία

Η ανάγκη για μια μόνιμη συνεργασία μεταξύ των φορέων της εκπαίδευσης αλλά και των φορέων του συνδικαλιστικού κινήματος, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μεταξύ των εκπαιδευτικών και των συνδικαλιστικών Οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, της ΟΙΕΛΕ, της ΠΟΣΥΠ, και των Ομοσπονδιών Γονέων της ΑΘήνας, του Πειραιά, της Αγ. Παρασκευής και εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ.

Συζητήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης κοινών πρωτοβουλιών για προβολή και προώθηση λύσεων των εκπαιδευτικών προβλημάτων. Εγινε επίσης διάλογος για τις νέες ρυθμίσεις και εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση. Ολοι οι φορείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Συμφώνησαν να στηριχθούν η απεργία και οι συγκεντρώσεις που έχουν αποφασίσει από κοινού οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες για τις 8 του Μάη και δεσμεύτηκαν για νέες κοινές κινητοποιήσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα κινητοποίηση μέσα στο μήνα.

Τη στήριξή της στην απεργία των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά. Απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, πήρε και το ΔΣ της Σχολής Επιστημών Υγείας Πρόνοιας του ΤΕΙ ΑΘήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ