Πέμπτη 2 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΗΒΑ
Νέο χαράτσι

Αύξηση 18% στα τέλη ύδρευσης

ΘΗΒΑ (του ανταποκριτή μας, Γιώργου ΠΑΝΤΕΛΗ).-

Μετά την υπέρογκη αύξηση στα δημοτικά τέλη και τους φόρους (έως 15%-20%) που επέβαλλε πριν λίγο καιρό, σε αντιδημοτική κατεύθυνση, η δημοτική αρχή της Θήβας, προχώρησε και σε νέο χαράτσωμα των εργαζομένων και του λαού, με αύξηση, αυτή τη φορά κατά 18%, στα τέλη ύδρευσης.

Για άλλη μια φορά, η πλειοψηφία επικαλέστηκε, προκειμένου να ασκήσει τη φορομπηχτική της πολιτική, τα ελλείμματα του δήμου και την ανάγκη εξεύρεσης χρημάτων. Ομως, καμία διάθεση δε δείχνει για να διεκδικήσει αγωνιστικά τα δισεκατομμύρια παρακρατημένων χρημάτων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα διαλέγει τον εύκολο δρόμο, το ρόλο, δηλαδή, του μακριού χεριού της κυβέρνησης. Αλλά και πέρα απ' αυτό, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έχει περάσει τη θηλιά γύρω από το λαιμό των δημοτών για πολλά ακόμη χρόνια και έχει θέσει το Δήμο της Θήβας υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, αποδεχόμενη τους επαχθείς όρους του για ρύθμιση παλαιότερων χρεών και σύναψη νέου δανείου.

"Την ώρα που τα λαϊκά προβλήματα παίρνουν τρομακτικές διαστάσεις με τη δεκαετή συνεχή λιτότητα για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, με την ανεργία, με τη φτώχεια, που έχει οδηγήσει στην οργάνωση συσσιτίων στην πόλη μας, με την αποβιομηχάνιση που πλήττει το νομό μας και την έλλειψη επενδύσεων, αυτή την ώρα η Δημοτική Αρχή, πιστή στη λογική της άκριτης υποστήριξης της όποιας κυβερνητικής επιλογής, επιβάλλει αύξηση στα δημοτικά τέλη ύδρευσης κατά 18%", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Θήβας του ΚΚΕ και συνεχίζει: "Αντί να στραφεί και να διεκδικήσει τα 2 δισεκατομμύρια δραχμές, που παράνομα παρακράτησαν οι κυβερνήσεις από το 1991 μέχρι σήμερα, για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα, επιβάλλει εξοντωτική φορολογία στην ύδρευση, ενώ προηγούμενα αποφάσισαν υπέρογκα πρόστιμα, ύψους 5.000 δραχμών στην ελεγχόμενη στάθμευση, τιμή τέλους στάθμευσης 100 δραχμές και 3.000 "κεφαλικό" φόρο το μήνα στους ιδιοκτήτες ακινήτων".

Η ΚΟ Θήβας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη φορομπηχτική πολιτική του δημάρχου και του συνδυασμού του, καθώς και τη συντριπτική πλειοψηφία της αντιπολίτευσης που στήριξε τις αντιδημοτικές αποφάσεις. Τέλος, καλεί τους κατοίκους της πόλης και τους μαζικούς φορείς να επιβάλλουν την επανεξέταση των νέων "κεφαλικών" φόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ