Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΙΝΑ
Η αντίθεση και στο οικονομικό πεδίο

ΠΕΚΙΝΟ.-

Η κινεζική ηγεσία προειδοποίησε χτες την Ουάσιγκτον ότι δε θα διστάσει να απαντήσει με αντίμετρα, εάν τελικά οι ΗΠΑ επιβάλουν εμπορικές κυρώσεις σε κινεζικά προϊόντα, λόγω της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων από επιχειρήσεις της Κίνας.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο "Νέα Κίνα", εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας δήλωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης Κλίντον να κατατάξει την Κίνα στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα είναι "παράλογη": "Η Κίνα - πρόσθεσε - καταδικάζει εκ των προτέρων κάθε παρόμοια αμερικανική ενέργεια και δε θα είναι υπεύθυνη για κάθε τυχόν επίπτωσή της".

Σύμφωνα με μια αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία για το εμπόριο, τα διαφυγόντα κέρδη επιχειρήσεων των ΗΠΑ λόγω της δραστηριότητας της κινεζικής παραβιομηχανίας φθάνουν το 1,5 δισ. δολάρια...

Σεισμός Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 100 τραυματίστηκαν χτες, όταν σεισμός, μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την κινεζική επαρχία της Εσω Μογγολίας. Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο σεισμός προκάλεσε πανικό στους κατοίκους, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στο Πεκίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ