Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ασφαλίτες στη συνέλευση των απεργών του ΚΕΡΑΝΗ!
  • Σφοδρή αντίδραση του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αναβίωση του "συνδικαλιστικού της Ασφάλειας"
  • Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Μέρες "μαύρες" θύμισε χτες η απροκάλυπτη και τρομοκρατική παρουσία ανδρών της Ασφάλειας Πειραιά στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της Καπνοβιομηχανίας "Κεράνης",που πραγματοποίησαν τη δεύτερη 24ωρη απεργία τους, με ποσοστό συμμετοχής πάνω από 90%!Οι εργαζόμενοι του "Κεράνη" αγωνίζονται για την ακύρωση της απόλυσης του εργαζόμενου Γ. Παμπούκη.Επίσης, για το σταμάτημα απολύσεων στο μέλλον και των συνεχών προσλήψεων - απολύσεων εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το σωματείο των εργαζομένων, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την προκλητική συμπεριφορά της Αστυνομίας, η οποία χτες εμφανίστηκε ενισχυμένη μέσα (!) και έξω από το εργοστάσιο, "σαν να είναι υπό τις διαταγές του εργοδότη" - όπως αναφέρεται - και καλεί τον πειραϊκό λαό να συμπαρασταθεί στον αγώνα που γίνεται στου "Κεράνη". Παράλληλα, αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και την επόμενη βδομάδα, με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι απεργοί, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το εργοστάσιο, κατευθύνθηκαν γύρω στις 8.30 το πρωί στο ΕΚΠ, για να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση του σωματείου τους. Από δίπλα, όμως, ακολουθούσαν και οι άντρες της Ασφάλειας! Οι τέσσερις Ασφαλίτες δε δίστασαν στη συνέχεια να φτάσουν ως την αίθουσα όπου γινόταν η συνέλευση των εργαζομένων! Μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που τους αναγνώρισαν, τους πέταξαν έξω, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησαν με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την Ασφάλεια του Πειραιά και κατήγγειλαν τη θρασύτατη ενέργεια των ασφαλιτών.Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά τονίζει: "Οι ευθύνες της κυβέρνησης - τονίζεται στην ανακοίνωση - και του αρμόδιου υπουργού Δημόσιας Τάξης θα είναι τεράστιες, αν άμεσα και αποφασιστικά δε λάβει τα αναγκαία μέτρα, για να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον παρόμοια γεγονότα. Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας δεν ανέχονται την επανασύσταση του διαβόητου "συνδικαλιστικού της ασφάλειας". Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να εκδηλώσουν την ενεργή συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων του "Κεράνη"".

Στη συνέλευση των εργαζομένων παρευρέθηκε εκ μέρους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Καπνοβιομηχανιών ο Γ. Νικολουδάκης,ο οποίος τόνισε ότι η Ομοσπονδία, με ομόφωνη απόφασή της, συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων στον "Κεράνη", Κ. Λυμπερόπουλος,τόνισε ότι ο αγώνας έγινε, γίνεται και θα γίνεται έως ότου οι εργαζόμενοι δικαιωθούν. Ο γραμματέας του ΕΚΠ, Γ. Μανουσογιαννάκης,τόνισε ότι και το Εργατικό Κέντρο πρέπει να συμπαρασταθεί με πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο και να εκφραστεί η αλληλεγγύη του με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, τόσο στην απεργία των εργαζομένων στου "Κεράνη", όσο και απέναντι στους υπόλοιπους εργαζόμενους που πλήττονται. Ο Ι. Πουντίδης μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ που παρευρέθηκε στη συνέλευση, επισήμανε με τη σειρά του ότι η συμμετοχή των εργαζομένων πρέπει να είναι αποφασιστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ