Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ

Στάσεις εργασίας σήμερα για ανθρώπινο ωράριο και σύμβαση

Στάσεις εργασίας από τις 12 ως τις 4μμ και από τις 8μμ και μετά πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της γερμανικής πολυεθνικής ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ.Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση της εταιρίας να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας το Σάββατο μέχρι τις 9μμ. Διεκδικούν ανθρώπινο ωράριο και υπογραφή διμερούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ικανοποιητικές αυξήσεις.

Ανένδοτη εμφανίζεται μέχρι στιγμής η εταιρία, η οποία ταυτόχρονα εξαπολύει απειλές για απολύσεις. Τη στάση της καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και δηλώνει τη συμπαράστασή του στο "δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, για ανατροπή του απάνθρωπου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της πολυεθνικής". Επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων περνά από το χώρο του εμπορίου μέσα από την απελευθέρωση του ωραρίου και με προοπτική να εξαπλωθεί σε όλους τους κλάδους, καλεί τους εργαζόμενους καταναλωτές να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο, γιατί "είναι και δική τους υπόθεση".

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αθήνας Μικρομεσαίας Επιχείρησης,με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στο ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ και τονίζει ότι το ασύδοτο ωράριο των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών πλήττει του εργαζόμενους, καταργώντας στην ουσία το οχτάωρο και αφανίζει τα μικρά μαγαζιά. Οπως σημειώνει, το 35% του τζίρου της ελληνικής αγοράς έχει μετατοπιστεί προς τα πολυκαταστήματα και στα επόμενα πέντε χρόνια θα ελέγχουν το 75% της αγοράς, αν συνεχιστεί ανενόχλητα αυτή η δράση τους. "Κοινό, λοιπόν - καταλήγει - είναι το πρόβλημα εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οπότε είναι απαραίτητη και η δημιουργία ενός κοινού αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης, για την αντιμετώπιση της λαίλαπας που εκφράζεται μέσα από τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ