Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ
Πάνω από Θεό και νόμο

Και όμως, το πράγμα κινείται... Μιλάμε για την υπόθεση των 3.800 στρεμμάτων του δασοκτήματος Κοκκιναρά, για το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδας είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την τσιμεντοποίησή του. Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την αναστολή του διαγωνισμού που επρόκειτο να γίνει την... Πρωταπριλιά. Κάποιοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, όμως, δείχνουν να πιστεύουν ότι οι δικαστικές αποφάσεις ισχύουν για τους κοινούς θνητούς και όχι για τους "εκπροσώπους του Θεού επί της Γης".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικές της υπηρεσίες τη μέρα του διαγωνισμού δέχτηκαν δυο προσφορές. Φυσικά, δεν τις κατακύρωσαν, γιατί αυτό θα ήταν παράνομο. Ετσι, οι προσφορές τοποθετήθηκαν στο συρτάρι, ενώ οι παρασκηνιακές πιέσεις δίνουν και παίρνουν, ενόψει της οριστικής απόφασης του ΣτΕ, που αναμένεται να εκδοθεί στις 12 Ιούνη. Πληροφορίες μιλάνε για "λεπτούς" χειρισμούς, που αγγίζουν την ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Το δασόκτημα Κοκκιναρά είναι μια δασική έκταση, που η Εκκλησία έχει αποφασίσει να "βγάλει στο σφυρί". Το "κακό" στην όλη υπόθεση είναι ότι η έκταση είναι δασική, έχει κηρυχτεί αναδασωτέα, ενώ το 1958 είχε πουληθεί στον οικοδομικό συνεταιρισμό "Το Αργεννον". Το 1994 ενδιαφερόμενη εταιρία είχε προτείνει επένδυση ύψους 1,7 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία οικισμού για "Ελληνες υψηλού οικονομικού και πνευματικού επιπέδου"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ