Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Στα σκουπίδια οι επιστημονικές μελέτες

Κλείνει σήμερα η χωματερή στα Ανω Λιόσια, ενώ αύριο στον Αυλώνα κλείνουν την εθνική οδό. Εκτός ορίων ο "διάλογος". Η κυβέρνηση και όσα οικονομικά συμφέροντα βολεύονται από αυτή την κατάσταση έχουν κάθε λόγο να "τρίβουν τα χέρια τους"

Κλείνει από σήμερα μέχρι και την Τρίτη τη χωματερή ο Δήμος Ανω Λιοσίων, αντιδρώντας στην καθυστέρηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τους επιστημονικούς σχεδιασμούς και να προκρίνει τους χώρους όπου θα γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Οπως έχει ήδη καταγγελθεί, το ΥΠΕΧΩΔΕ, δέσμιο διαφόρων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, έχει πετάξει, ουσιαστικά, στα σκουπίδια, τις επιστημονικές μελέτες για τις χωροθετήσεις και δεν προχωρά στις σχετικές ανακοινώσεις για τις δύο από τις τρεις Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων - ΟΕΔΑ (η τρίτη θα γίνει στα Ανω Λιόσια).

Χτες στο υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης έγινε συνάντηση του υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου με τον δήμαρχο Ανω Λιοσίων Νίκο Παπαδήμα.Μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος επανέλαβε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής για κλείσιμο της χωματερής από τις 4 μέχρι και τις 7 του μήνα και τόνισε ότι αν δεν προχωρήσει ο δήμος στο κλείσιμο της χωματερής, το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η χωματερή το Σάββατο θα κλείσει στις 10 π.μ., για να απορροφηθεί ο κύριος όγκος των απορριμμάτων, που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της απεργίας των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους. Είπε ακόμα ότι θα δέχεται τα νοσοκομειακά απόβλητα και εξέφρασε την ελπίδα οι συναρμόδιοι υπουργοί να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Εξάλλου, ο υπουργός πριν τη συνάντηση δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και θα επιδιώξει να γίνει τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή των δύο κυβερνητικών παραγόντων και του δημάρχου.Εξάλλου, τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, αύριο Κυριακή, από 5.30 μ.μ. έως 8.30 μ.μ., αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της ευρύτερης περιοχής του Αυλώνα. Οι κάτοικοι, που τη Δευτέρα είχαν αποκλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές στον Αυλώνα, προχωρούν αύριο στη δεύτερη κινητοποίησή τους, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο να επιλεγεί η περιοχή "πηγάδι Παπά" για τη δημιουργία ΟΕΔΑ.

Αήθης επίθεση

Εκτός ορίων κινούνται πλέον οι "τοποθετήσεις" διαφόρων στελεχών και του χώρου της Αυτοδιοίκησης, που καταφεύγουν σε ύβρεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν ορισμένα από τα επιστημονικά δεδομένα, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Παράδειγμα προς αποφυγή αποτελεί ήδη η αήθης προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο κοινοτάρχης Κερατέας και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, Α. Αντωνίου,κατά του Κώστα Σύψα,υγειονολόγου - πολιτικού μηχανικού, τμηματάρχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΕΣΔΚΝΑ, τον οποίοχαρακτήρισε μιλώντας σε "παράθυρο" κεντρικού δελτίου ιδιωτικού καναλιού ως "κατευθυνόμενο βλήμα"!

Την επίθεση αυτή καταδίκασε χτες, τόσο ο Ενιαίος Σύνδεσμος με Δελτίο Τύπου που απέστειλε στον τηλεοπτικό σταθμό, όσο και η αντιπροσωπεία της Ενωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ).

"Η Ενωση - τονίζει η ΕΜΔΥΔΑΣ - η οποία είναι σε θέση να γνωρίζει την επιστημονική επάρκεια, το ήθος αλλά και την ευρύτερη συμβολή του συναδέλφου Κ. Σύψα, μέσα και από θεσμοθετημένες επιτροπές του ΤΕΕ για την ορθολογική αντιμετώπιση του καυτού προβλήματος των απορριμμάτων, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν ανέχεται τέτοιες αήθεις επιθέσεις κατά των μελών της, οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση μόνο ως απόπειρα εκφοβισμού μπορούν να εκληφθούν, ενώ παράλληλα καταμαρτυρούν την παντελή έλλειψη επιχειρημάτων από τους υβριστές τους".

Ανάλογη δήλωση έκανε στο "Ρ" και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του ΕΣΔΚΝΑ, Μπάμπης Ζιώγας,πολιτικός μηχανικός - υγειονολόγος, που επισημαίνει: "Ας λάβουν και οι υβριστές το δικό μας μήνυμα: Η Τεχνική Υπηρεσία του ΕΣΔΚΝΑ, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι σ' αυτόν, δεν τρομοκρατούνται από πουθενά. Θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν το έργο τους με τη βοήθεια της επιστημονικής τους εξειδικευμένης γνώσης, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η κυβερνητική αδράνεια (1999-02-24 00:00:00.0)
"Ας πνιγούν στα σκουπίδια" (1997-08-24 00:00:00.0)
Λύση, ούτε μέχρι το 2000! (1997-05-16 00:00:00.0)
Λύση, ούτε μέχρι το 2000! (1997-05-16 00:00:00.0)
Ο κύκλος των χαμένων μελετών... (1997-05-16 00:00:00.0)
Τι είναι οι ΟΕΔΑ (1996-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ