Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Με το ζόρι μεταφορά της αρμοδιότητας

Την αναγκαστική μεταβίβαση των βρεφονηπιακών σταθμών και άλλων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξήγγειλε χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Απέφυγε όμως να δώσει διευκρινίσεις για το αν η κεντρική εξουσία θα καλύψει πρώτα τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό, αν η κρατική επιχορήγηση θα είναι μόνιμη και αν θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί για τη δημιουργία και τη λειτουργία και νέων σταθμών. Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα ο υπουργός είχε αρνηθεί να χρηματοδοτήσει σταθμούς που είχαν μεταβιβαστεί στους ΟΤΑ και παρουσίαζαν μεγάλες ανάγκες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος,μετά από συνάντηση που είχε με την Κοινωνική Επιτροπή της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, δήλωσε ότι μαζί με το υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα προωθήσουν νομοθετική ρύθμιση ώστε οι δραστηριότητες του κράτους, που αφορούν τη λειτουργία κέντρων κοινωνικής προστασίας, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ή δραστηριότητες που προέρχονται από δημόσιους οργανισμούς όπως το ΠΙΚΠΑ και ο Οργανισμός Πρόνοιας, να μεταβιβαστούν στην Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά και των αναγκαίων πόρων, ο υπουργός ενώ δήλωσε ότι θα μεταφερθούν και πόροι δε διευκρίνισε αν αυτοί θα αντιστοιχούν στο σημερινό χαμηλό επίπεδο λειτουργίας των σταθμών ή θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας τους.

Σχολιάζοντας την κυβερνητική ανακοίνωση ο δήμαρχος Ταύρου Παναγιώτης Βακαλόπουλος,τόνισε ότι πριν περιέλθουν στους ΟΤΑ οι σταθμοί, πρέπει να καλυφθούν με προσωπικό οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν και να εξοπλιστούν. Επεσήμανε ακόμα ότι χρειάζεται να καλύπτονται μόνιμα οι λειτουργικές δαπάνες των σταθμών από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μην διακοπεί η χρηματοδότηση, ύστερα από κάποια χρόνια. Επιπλέον, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει και κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημιουργία και λειτουργία και νέων σταθμών. Αν δεν τηρηθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις, υπογράμμισε ο δήμαρχος, τότε η έλλειψη των αναγκαίων κονδυλίων για τη λειτουργία των σταθμών θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίησή τους ή στο χαράτσωμα των δημοτών μέσω καταβολής μισθίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλείνει βρεφονηπιακός σταθμός (2009-06-03 00:00:00.0)
«Ανοίγει» την πόρτα στους ιδιώτες (2008-07-24 00:00:00.0)
Στους δημότες τα βάρη κοινωνικών υπηρεσιών (2001-03-16 00:00:00.0)
Την ιδιωτικοποίηση θα πληρώσουν οι γονείς! (1999-01-12 00:00:00.0)
Συνάντηση Γείτονα - Σημίτη (1997-11-25 00:00:00.0)
Με τη θηλιά στο λαιμό (1995-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ