Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις οι αστυνομικοί

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, δηλώνουν οι αστυνομικοί, αν παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης εξαιρεθούν από το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο των στρατιωτικών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Δ. Κυριαζίδης, δήλωσε χτες ότι η αδιαφορία της πολιτείας οδηγεί τους αστυνομικούς σε καταστάσεις "λευκής απεργίας". Η στάση της Ομοσπονδίας θα κριθεί την προσεχή βδομάδα, μόλις υπάρξει επίσημη ενημέρωση των εκπροσώπων της από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Κ. Γείτονα. Η Ομοσπονδία, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του 7ου Συνεδρίου της, αναμένεται να ζητήσει από τον Αρειο Πάγο να γνωμοδοτήσει αν η στάση εργασίας θεωρείται απεργία. Οπως είναι γνωστό, από το Σύνταγμα δεν επιτρέπεται στο αστυνομικό προσωπικό να απεργήσει. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Αστυνομία πάντως, είναι και η χτεσινή πρωτοβουλία της Ενωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδας, η οποία προχώρησε χτες το απόγευμα σε μια κίνηση ενημέρωσης, με φέιγ βολάν, των οδηγών που περνούσαν από τα διόδια Ρίου - Πατρών.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Ομοσπονδίας, ο Δ. Κυριαζίδης είπε επίσης χτες στους δημοσιογράφους ότι στόχος είναι η επανασύνδεση με την ΑΔΕΔΥ, η δημιουργία θεσμών για την εύρυθμη λειτουργία αρχηγείου, η αλλαγή του κανονισμού μεταθέσεων και του πειθαρχικού δικαίου, η καταβολή των εκτός έδρας και των ειδικών επιδομάτων σε όσους υπηρετούν σε αποσπάσματα δίωξης του εγκλήματος, η πρόσληψη ειδικευμένων εκπαιδευτών για τις σχολές της Αστυνομίας κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ