Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση ΗΠΑ κατά του Γ. Μπαλάφα

Μεθοδευμένες κινήσεις εναντίον του, το τελευταίο δεκαπενθήμερο, καταγγέλλει μέσα από τη φυλακή ο Γιώργος Μπαλάφας,ενώ ο συνήγορός του Σπ. Φυτράκης τόνισε προχτές ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τις εκθέσεις του για την τρομοκρατία "παραβιάζει τις αρχές σεβασμού του δικαιακού συστήματος κάθε χώρας και, ειδικότερα για την Ελλάδα, παραβιάζει τη δίκαιη δίκη όπως τυποποιείται στο δυτικό δικαιακό σύστημα που έχουμε".

Πρόσφατα, όπως είναι γνωστό, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναμείχθηκε για άλλη μια φορά στα εσωτερικά της χώρας μας και αφού την κατηγόρησε ότι υποθάλπει τις ενέργειες των Κούρδων - τους οποίους οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκράτες - αναφέρθηκε και στην καταδίκη του Γ. Μπαλάφα σε 10ετή κάθειρξη, χαρακτηρίζοντάς την ως επιτυχία των διωκτικών αρχών. Ο Σπ. Φυτράκης σημείωσε τη δυσχερή θέση, στην οποία περιέρχεται ο κατηγορούμενος πελάτης του με αυτή την έκθεση και εξέφρασε την πιθανότητα προσφυγής του σε διεθνείς οργανισμούς για τη δυνατότητα τίμιας δίκης στις 6 Νοέμβρη και στις 20 - 1 - 97 που προσδιορίστηκαν οι εφέσεις του, θέτοντας το ερώτημα "πώς είναι δυνατό να υπάρξει αντικειμενική κρίση και δίκαιη διαδικασία στο επίπεδο του δικαιακού συστήματος, που λειτουργούμε, με αυτή την έκθεση, η οποία δεν αποτελεί ένα απλό συμβάν, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ;".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει την αναφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Γ. Μπαλάφα. Για το θέμα των Κούρδων είπε ότι πρόκειται για συκοφαντικούς ισχυρισμούς της Αγκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ