Κυριακή 5 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
Το μήνυμα απ' τον Τσεσμέ

Την Πέμπτη 4 Απριλίου η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εξόρμησε για τον Τσεσμέ της Τουρκίας για να δώσει χέρι ειρήνης και φιλίας στον τουρκικό λαό. Και ο γείτονας λαός ανταποκρίθηκε θετικά. Μαζί με τους βουλευτές τους και δήμαρχο της περιοχής, την υποδέχτηκαν όλοι μαζί σαν ένας άνθρωπος, μεγάλοι και μικροί. Βαστώντας ελληνικές και τούρκικες σημαίες.

Αυτό δείχνει καθαρά - ξεκάθαρα, ότι ο λαός της Τουρκίας δε θέλει πόλεμο αλλά ειρήνη, όπως όλοι οι λαοί. Τον πόλεμο τον θέλουν μόνο οι έμποροι του θανάτου για να πουλάνε τα καταραμένα όπλα τους και να πλουτίζουν, μετατρέποντας τους ανθρώπους σε άμορφες μάζες.

Οι σοβινιστές όμως της Τουρκίας, γνωρίζοντας πόσο μεγάλη είναι η χώρα τους απέναντι στη μικρή Ελλάδα, επιδιώκουν τον επεκτατισμό της. Δε γνωρίζουν όμως πως όταν ένας λαός αδικείται, τότε παλεύει με νύχια και με δόντια, όπως η γάτα, προστατεύοντας τα μικρά της από τον εχθρό, για να κρατήσει τη χώρα του ελεύθερη.

Οι σιδηρόφραχτες στρατιές του Χίτλερ δεν μπόρεσαν να υποτάξουν τους λαούς της Ευρώπης και τ' αντάρτικο που δημιούργησαν. Ο φασίστας Γιέλτσιν των 180 εκατομμυρίων ανθρώπων, εδώ και ένα χρόνο τώρα δεν μπορεί να υποτάξει τη μικρή Τσετσενία που αντιστέκεται στα σατανικά του σχέδια.

Το ΚΚΕ με τη ΓΓ του, Αλ. Παπαρήγα, έδωσε μαθήματα εξωτερικής πολιτικής με την επίσκεψη αυτή σε τουρκικό έδαφος. Απλωσε χέρι φιλίας στους γείτονες Τούρκους, αλλά και από την άλλη μεριά ανυποχώρητα - στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Α. Π. - δήλωσε ορθά κοφτά πως τα ΙΜΙΑ είναι ελληνικά νησιά.

Γι' αυτό και η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει την πρωτοβουλία αυτή του ΚΚΕ και να στηριχτεί στην αγάπη του λαού για ειρήνη και φιλία και το μίσος του, εναντίον του πολέμου. Γιατί όπως λέει και παροιμία του λαού μας "Το ψωμί τρώγεται με το μέλι, παρά με το ξίδι".

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΟΥΚΟΥΝΑΚΗΣ (Ρούκουνας)

Ηράκλειο, Κρήτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ