Τετάρτη 8 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη ρότα των εργοδοτών

Το περασμένο καλοκαίρι, οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, τη γνωστή ΟΚΕ, είχαν προτείνει να προστεθεί στην τιμή της βενζίνης ένα τέλος λίγων δραχμών, προκειμένου να εξοικονομηθούν επιπλέον πόροι για την καταπολέμηση της ανεργίας. Η πρόταση στηριζόταν στη λογική της "κοινωνικής αλληλεγγύης", που όλοι πρέπει να επιδείξουν, αφού το πρόβλημα της ανεργίας είναι πρόβλημα όλων...

Χτες, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πρωτόπαππας, επανέλαβε ότι υπάρχει ανάγκη εξεύρεσης νέων πόρων για την εφαρμογή μέτρων καταπολέμησης της ανεργίας, τονίζοντας ότι το θέμα "είναι ανοιχτό σε προτάσεις" και ότι οι νέοι πόροι θα μπορούσαν να βρεθούν είτε με φορολόγηση των ομολόγων, είτε με την επιβολή ενός νέου φόρου, γενικότερα.

Προφανώς, οι εργοδότες δε θα έχουν αντίρρηση με αυτές τις προτάσεις. Είναι προτιμότερο να επιδίδεται ο λαός σε "κοινωνική αλληλεγγύη" - κοινώς σε χαράτσωμα - παρά να βάλουν αυτοί το χέρι στην τσέπη. Πολύ περισσότερο, που όλη αυτή η ευρωεισαγόμενη φιλολογία, περί "κοινωνικής αλληλεγγύης", σκοπό έχει να τους ελαφρύνει προοπτικά από ασφαλιστικές εισφορές, στο όνομα της μείωσης και του "μη μισθολογικού" κόστους εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ