Τετάρτη 8 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποκλίσεις στους "προστάτες"

Η υποκρισία και η διγλωσσία αποτέλεσαν τα χαρακτηριστικά της ομιλίας του Κ. Σημίτη στη Βουλή για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ η υποτελής στάση του απέναντι στις ΗΠΑ και την ΕΕ τη διαπερνούσε ως "κόκκινη κλωστή".Ο πρωθυπουργός επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να κρύψει την αλήθεια από το λαό και να δικαιώσει την πολιτική του, αρνούμενος να εξάγει τα αναγκαία συμπεράσματα. Λες και δεν είχε υπάρξει η γνωστή επιστολή Κλίντον, οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κλπ., ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να πείσει ότι "η καλύτερη προστατευτική μας ασπίδα είναι η αλληλεγγύη με τους εταίρους και τους συμμάχους μας" (!).

Τη στιγμή δηλαδή, που είναι ολοφάνερο, όπως επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, ότι στο Αιγαίο δημιουργείται ένα καθεστώς διχοτόμησης, με την άμεση καθοδήγηση και ανάμειξη των "συμμάχων", ο Κ. Σημίτης επαναλαμβάνει τις ευχαριστίες του στις ΗΠΑ!

Γιατί, τι άλλο σημαίνει η φράση του ότι "είναι αξιοσημείωτη η στροφή πολλών από τους εταίρους μας - κι ιδιαίτερα των ΗΠΑ - που, ενώ στο άμεσο μέλλον υποδείκνυαν διάλογο με την Τουρκία, τώρα, όχι μόνο αποδέχονται την πρόταση για νομική λύση, αλλά είναι διατεθειμένοι να παρέμβουν - και παρεμβαίνουν - στην Τουρκία για να την πείσουν σχετικά" (!).

Δηλαδή, ο Κ. Σημίτης έχει φτάσει στο σημείο να εμφανίζει τις αμερικανικές "ιδέες" ως ελληνικές θέσεις!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ