Τετάρτη 8 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη ΠΕΕΠΠ Μακεδονίας

Η προετοιμασία για το γιορτασμό των 50χρονων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, των 20 χρόνων της δράσης της ΠΕΕΠΠ, τη διεξαγωγή των εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων ενόψει της 7ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και η προώθηση των άλυτων προβλημάτων των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων, είναι οι άμεσοι στόχοι των οργανώσεων της ΠΕΕΠΠ Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης.

Σε σύσκεψη προέδρων των ΔΣ των οργανώσεων της περιοχής στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με το πλάνο της συντονιστικής επιτροπής Μακεδονίας - Θράκης, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας οργανωτικής επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους της ΠΕΑΕΑ, της ΠΕΠΠ και της ΠΕΑΤΑΘ, η οποία θα προχωρήσει σε έκδοση διακήρυξης σε συνεργασία με το ΚΚΕ, ενώ υπό την αιγίδα της ΠΕΑΕΑ θα διοργανώσει ανάλογου περιεχόμενου ημερίδα και θα εκδώσει ιστορικό δοκίμιο ενόψει των πανηγυρικών εκδηλώσεων που θα γίνουν σε όλη τη χώρα. Επίσης αποφασίστηκε η εκδήλωση των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων που γίνεται κάθε χρόνο στον Αγ. Νικόλαο Ναούσης να πάρει μαζικό και πανηγυρικό χαρακτήρα, να κυκλοφορήσει αφίσα και αναμνηστικό μετάλλιο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και να δημοσιευτούν κείμενα στο "Ρ" και στο ενημερωτικό δελτίο των πολιτικών προσφύγων.

Αμεσα επίσης θα ενταθούν οι προσπάθειες προς την πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία για μια σειρά σοβαρά και άλυτα προβλήματα που απασχολούν τους επαναπατρισθέντες πολιτικούς πρόσφυγες, όπως την απόδοση των καταπατημένων περιουσιών, της ιθαγένειας, της υπηκοότητας και της ρύθμισης που απαιτείται για τη θεμελίωση της σύνταξης γήρατος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ