Κυριακή 12 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

"Η Α. Μ. Βασίλισσα Φρειδερίκη εδέχθη χθες την 11ην π.μ. τον κ. Τσαλδάρην και Αμερικανούς αξιωματούχους, και συνεζήτησε το θέμα της συγκέντρωσης, μεταφοράς και περίθαλψης των απειλουμένων να απαχθούν υπό των συμμοριτών παιδιών των βορείων επαρχιών. Στη διάρκεια της συσκέψεως, απεφασίσθη ...και η εγκατάστασίς τους σε συγκεκριμένες οικογένειες που προσέφεραν τη φιλοξενίαν τους...".

Ετσι άρχιζε το ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Καθημερινή" στις 1.4.1948, για μία από τις πολλές συσκέψεις και συνεργασίες, που γίνονταν εκείνη την εποχή, με σκοπό καλύτερη υλοποίηση του σατανικού σχεδίου αρπαγής παιδιών από οικογένειες μαχητών του ΔΣΕ και καταδιωκομένων κομμουνιστών. Διπλός ο στόχος τους: Να ερημώσουν τα ελληνικά χωριά, προκειμένου να απομονώσουν το ΔΣΕ, να κλείσουν τα παιδιά σε αναμορφωτήρια - φυλακές, στρατόπεδα για να τα μετατρέψουν σε γενίτσαρους.

Το τελευταίο διάστημα, εφημερίδες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί ασχολούνται εκτεταμένα με το πρόβλημα της αρπαγής και στη συνέχεια αγοραπωλησίας παιδιών. Ομως, η ουσιαστική πλευρά αυτού του εγκλήματος αποσιωπήθηκε. Το όργιο των αγοραπωλησιών παιδιών έγινε στα χρόνια του Εμφυλίου και μετά, όταν το πάνω χέρι το 'χαν οι "νικητές" με πλήρη κυριαρχία του μοναρχοφασιστικού κράτους. Ολες οι άλλες μεταγενέστερες περιπτώσεις, όπως αποδεικνύεται από διάφορες περιπτώσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, στηρίζονται στους ίδιους ή παρόμοιους μηχανισμούς που στήθηκαν τότε.

Ο "Ρ" δημοσίευσε την προηγούμενη Κυριακή αρκετά ντοκουμέντα για το εγκληματικό σχέδιο του παιδομαζώματος, που άρχιζε να εφαρμόζεται μόλις ιδρύθηκε, τον Ιούλη του 1947, το περιβόητο "Βασιλικό Ιδρυμα Πρόνοιας". Σήμερα, σειρά έχουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που έπεσαν στα νύχια αυτού του αδίστακτου κυκλώματος.

Η ανάγκη να χυθεί άπλετο φως σε αυτή τη μαύρη σελίδα της πρόσφατης ιστορίας της χώρας μας, προβάλλει πλέον επιτακτική. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει μέτρα, ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα τα σχετικά αρχεία και να διευκολύνει την έρευνα σε βάθος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ