Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ: "Τεράστιες ευθύνες"

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ δόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: "Με αφορμή το κρουαζιερόπλοιο "Μάρκο Πόλο" η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες στο σπάσιμο του καμποτάζ, που υποχρεώνει κάθε καράβι που εκτελεί δρομολόγιο στις ελληνικές θάλασσες να έχει ελληνική σημαία και ελληνικό πλήρωμα, σε μια στιγμή που αρχίζει η τουριστική περίοδος για τη χώρα μας.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας λειτουργούν ως εκπρόσωποι των εφοπλιστικών συμφερόντων, που απαιτούν να αρθεί κάθε εμπόδιο που βάζει κάποιο φρένο στην ασυδοσία τους. Ενα απ' αυτά είναι το καμποτάζ.

Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο με τον αγώνα των ναυτεργατών και των σωματείων του κλάδου στην αντιμετώπιση αυτής της ασύδοτης πολιτικής και της διατήρησης του καμποτάζ. Καλεί τον ναυτεργατικό κόσμο να δυναμώσει πιο αποφασιστικά το συντονισμό του με τους άλλους εργαζόμενους της χώρας μας, ενάντια σ' αυτήν την πολιτική, που στόχο έχει την εξυπηρέτηση με κάθε μέσο των κερδών και την ασύδοτη δράση του μεγάλου κεφαλαίου εις βάρος των εργαζομένων της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ