Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Η έκπληξη ολοκληρώθηκε

Ο Πανιώνιος για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εκανε το 3 - 0 επί του ΠΑΟΚ

Η έκπληξη ολοκληρώθηκε. Ο Πανιώνιος έκανε το 3 - 0 και για πρώτη φορά θα εκπροσωπήσει το ελληνικό μπάσκετ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οπως για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα είναι απούσα ομάδα από τη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αλλάξει τη μοίρα του. Τα πολλά λάθη στη διάρκεια της περιόδου, με τις αλλαγές προπονητών, ξένων παικτών και παραγόντων, οδήγησαν στο διασυρμό του Σαββάτου από τον Πανιώνιο με 88 - 72.

Αλμα προόδου από τον Πανιώνιο και δικαίωση όλων όσοι, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, αποφάσισαν πρόπερσι να βάλουν τις βάσεις για τον Πανιώνιο της επόμενης δεκαετίας. Στα χέρια του Ντ. Ιβκοβιτς οι νεαροί παίκτες βρήκαν τον ιδανικό δάσκαλο και τα αποτελέσματα ήρθαν νωρίτερα του αναμενόμενου.

Ενόψει των ανακατατάξεων στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και το νέο πρωτάθλημα, που δημιουργεί η παγκόσμια ομοσπονδία, παρέχεται στον Πανιώνιο η ευκαιρία να παραμείνει επί μακρού στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, διεκδικώντας παράλληλα την πρώτη θέση στον ελληνικό χώρο. Αρκεί βέβαια να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. "Η επομένη χρονιά είναι ακόμα πιο δύσκολη, αλλά για τον Πανιώνιο... εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Οι αυξημένες υποχρεώσεις της ομάδας, μας θέτουν ενώπιον μεγάλων ευθυνών στις οποίες θα ανταποκριθούμε με σύνεση και προγραμματισμό. Σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία θα δοθεί προτεραιότητα στην ανανέωση των συμβολαίων για τους παίκτες, που αγωνίστηκαν στη φετινή περίοδο, αλλά θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη όσων αγωνιστικών κενών έχουν εντοπιστεί", δήλωσε χτες ο πρόεδρος του ΤΑΚ Θ. Αθανασούλης.

Αν παραμείνει, λοιπόν, ο Ζ. Πάσπαλιε, που φέτος συμπλήρωσε πενταετία στη χώρα μας και σύμφωνα με την απόφαση Μπόσμαν μπορεί να αγωνιστεί ως "Κοινοτικός", αν ο Μπ. Ντίνκινς που εντυπωσίασε με τις οργανωτικές και εκτελεστικές του ικανότητες, ανανεώσει το συμβόλαιό του, κι αν τέλος βρεθεί ένας ικανός σέντερ να πλαισιώσει τη φετινή ομάδα, ο Πανιώνιος θα αποτελέσει τη νέα δύναμη του ελληνικού μπάσκετ. Το μόνο πρόβλημα που θα παραμείνει άλυτο, είναι αυτό του γηπέδου. Το γυμναστήριο της Ν. Σμύρνης δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΦΙΜΠΑ για τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δείχνει αχανές για τη μικρή πόλη της Ν. Σμύρνης, ενώ το γήπεδο της Γλυφάδας που πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση, δεν είναι εφικτό για τους φιλάθλους.

Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο Καυταντζόγλειο το Αρης - ΑΕΛ (2018-08-30 00:00:00.0)
Πρεμιέρα για τους ...αιώνιους (2007-05-12 00:00:00.0)
«Ανανέωσε» ο Αντζας (2002-08-03 00:00:00.0)
"Ανταρσία" Γκούροβιτς (1998-04-10 00:00:00.0)
Πρωτάθλημα αλά Μάαστριχτ (1997-09-21 00:00:00.0)
Μονομαχία Μάλκοβιτς - Ιβκοβιτς (1996-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ