Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανταλλαγή πυρών

Σε έναν πόλεμο ανακοινώσεων και αντιδηλώσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση των ψηφιακών του ΟΤΕ εξελίσσεται το θέμα που έχει ανακύψει με την κατακύρωση του διαγωνισμού υπέρ των ΙΝΤΡΑΚΟΜ - ΖΗΜΕΝΣ, ενώ την ίδια ώρα μαίνεται ο πραγματικός πόλεμος μεταξύ των επιχειρηματικών συμφερόντων - με ό,τι παρενέργειες αυτό συνεπάγεται για τα αστικά πολιτικά κόμματα - που διαγκωνίζονται για την πρωτοκαθεδρία στο σύστημα νομής της εξουσίας.

Σ. Κόκκαλης

Χτες ο πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Σ. Κόκκαλης,και αφού ήδη το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται κατά των Αλαφούζου και Μητσοτάκη,που όπως αναφέρει έχουν διαμορφώσει "σύμπλεγμα" εναντίον του. Ταυτόχρονα, αποδίδει τις "συκοφαντίες" κατά της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στην προσπάθεια "ξένων κέντρων", με στόχο "να εμποδίσουν την ανάπτυξη του ΟΤΕ" που "τα τελευταία 2 χρόνια έχει πραγματοποιήσει μόλις το 30% των προγραμματισμένων επενδύσεών του" και την "καταστροφή της ελπιδοφόρας ελληνικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας". Ο Σ. Κόκκαλης δεν αποφεύγει, εμμέσως πλην σαφώς, να "απειλήσει" τους κατηγόρους του, λέγοντας ότι "ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια και για τα πραγματικά διαπλεκόμενα συμφέροντα και για τις γκαγκστερικές μεθόδους που ασκούνται". Παράλληλα, χαρακτηρίζει "αστήρικτες" τις κατηγορίες που "θα καταρρεύσουν", δηλώνοντας "έχω εμπιστοσύνη στους έντιμους, γενναίους και ανεπηρέααστους" δικαστές και επίσης αναφέρει ότι "ουδεμία σχέση έχουμε με ύποπτους λογαριασμούς, "Στάζι" και άλλα αποκυήματα νοσηρής φαντασίας".

Κ. Μητσοτάκης

Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης,που κατηγορήθηκε από το Σ. Κόκκαλη για "ξεπούλημα του ΟΤΕ", δήλωσε ότι "σε ό,τι αφορά τον κ. Κόκκαλη, το μόνο που έχω να πω είναι ότι με αυτόν ασχολείται σήμερα η Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της. Σε ό,τι αφορά εμένα - συνέχισε - επισημαίνω ότι ο κ. Κόκκαλης επιτίθεται αποκλειστικά εναντίον μου. Η παρατήρηση που έχω να κάνω είναι απλή. Αν πριν από ένα χρόνο... εκτός από εμένα και όλοι οι άλλοι, οι οποίοι σήμερα ζητούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης, πολιτικοί και κόμματα, είχαν μιλήσει και ζητούσαν αυτό που ζητούν σήμερα, και η τιμή του πολιτικού κόσμου θα είχε προστατευτεί και η υπόθεση θα είχε ήδη διαλευκανθεί".

Δ. Ρέππας

Οσο για την κυβέρνηση επέλεξε χτες την τακτική "σφυρίζω αδιάφορα". Αν και την ημέρα που έγινε γνωστό το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (περί παρανομιών στην ανάθεση του διαγωνισμού για τα ψηφιακά), ο Δ. Ρέππας είχε σπεύσει να εκδώσει την "προσωπική" του "αθωωτική" απόφαση για την ΙΝΤΡΑΚΟΜ, χτες δήλωσε ότι η κυβέρνηση "δεν έχει κανένα λόγο" να σχολιάσει τη δήλωση του Σ. Κόκκαλη. Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ μπορεί ως πολίτης να έχει την άποψή του, ενώ συμπληρώνοντας, αναρωτήθηκε αν "η κυβέρνηση κατηγορείται για κάτι συγκεκριμένο από τον κ. Κόκκαλη, ώστε να απαντήσει στον κ. Κόκκαλη;".

Στο γενικό κλίμα που διαμορφώνεται ως αποστροφή που προκαλεί θυμηδία θα πρέπει να εκληφθεί η τοποθέτηση του Κ. Σκανδαλίδη περί της πίστης του για την πολιτική διαφάνειας, την οποία υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ. Οσο για τη ΝΔ χτες επισημοποίησε την πρόθεσή της να μην προχωρήσει στο αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το θέμα των ψηφιακών του ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ