Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18Ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Εκδηλώσεις παντού

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και οι μαζικές πρωτοβουλίες των Επιτροπών Ειρήνης για το 18ο Δεκαήμερο Δράσης Ειρήνης, στις γειτονιές και τους δήμους της Αθήνας. Ετσι:

  • Εκδήλωση με πολιτιστικό περιεχόμενο διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σμύρνης σήμερα, 15 Μάη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα ΕΒΕ Ν. Σμύρνης (Ικονίου και Καλλιπόλεως). Θα μιλήσει ο ιστορικός και συγγραφέας Δημήτρης Σταμέλος.
  • Εκδήλωση πραγματοποιεί η Επιτροπή Ειρήνης Ζεφυρίου σήμερα, 15 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου, με ομιλητή τον Γρηγόρη Πετρόπουλο, οργανωτικό γραμματέα της ΕΕΔΥΕ.
  • Με θέμα την αλληλεγγύη προς την Κούβα, διοργανώνει εκδήλωση η Επιτροπή Ειρήνης Αμαρουσίου στην κεντρική πλατεία του Αμαρουσίου σήμερα 15/5, στις 7.30 μ.μ..
  • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης της Ηλιούπολης με τη συνεργασία 17 μαζικών φορέων.

- Σήμερα, Τετάρτη 15 Μάη,διοργανώνει εκδηλώσεις από 10 π.μ. έως και τις 1.30 μ.μ. στο Πολυκλαδικό Λύκειο Ηλιούπολης.

- Αύριο Πέμπτη, 16 Μάη,διοργανώνει πολιτιστική βραδιά με αντιπολεμικά έργα του Μ. Μπρεχτ και του Ι. Σόου από τη θεατρική σκηνή της "Δημοκρατικής Ενότητας", σε σκηνοθεσία Αργύρη Ντούσια.

- Την Παρασκευή 17 Μάη διοργανώνει συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Γρ. Λαμπράκη (λ. Βουλιαγμένης - Β είσοδος Ηλιούπολης). Στη συνέχεια, θα γίνει πορεία ειρήνης μέχρι την κεντρική πλατεία, όπου θα γίνουν χαιρετισμοί και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

  • Με τη συνεργασία τοπικών μαζικών φορέων, η Επιτροπή Ειρήνης Γαλατσίου διοργανώνει σήμερα 15 Μάη, στις 7.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου,εκδήλωση για την ειρήνη, που περιλαμβάνει ομιλία, προβολή σλάιτς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Εκδήλωση διοργανώνει σήμερα, 15 Μάη, στα γραφεία της (Αχαρνών 152) η Επιτροπή Ειρήνης Αχαρνών προς τιμήν του νεολαίου αγωνιστή της ειρήνης Νίκου Νικηφορίδη.
  • Εκδήλωση στην πλατεία Δαβάκη με θέμα το 1ο Συνέδριο Βαλκανικών Κινημάτων Ειρήνης, διοργανώνει, σήμερα 15 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης Καλλιθέας στις 7.30 μ.μ.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Ν. Λιοσίων, Καματερού, Αγ. Αναργύρων και Πετρούπολης συνδιοργανώνουν εκδήλωση, με ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα αύριο Πέμπτη, 16 Μάη, στην πλατεία Κολοκοτρώνη (κεντρική πλατεία - στρογγυλή), στις 8 μ.μ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ιωνίας διοργανώνει πικετοφορία αύριο Πέμπτη, 16 Μάη, στις 7 μ.μ., από την πλατεία Σημηριώτη στον πεζόδρομο της Μ. Ασίας, όπου θα ακολουθήσει συγκέντρωση με ομιλία, ψήφισμα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης και ο Δήμος διοργανώνουν πολιτιστική εκδήλωση αύριο Πέμπτη, 16 Μάη, 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου με απαγγελίες ποιημάτων από τα 5ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία, ζωγραφική μαθητών από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και παραδοσιακούς χορούς από την Ενωση Μεσοτοπιτών.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Χαϊδαρίου, η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" και οι μαζικοί φορείς της περιοχής συνδιοργανώνουν πικετοφορία στους δρόμους του Αιγάλεω αύριο Πέμπτη, 16 Μάη, στις 7 μ.μ. από την πλατεία Δαβάκη.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει συγκέντρωση αύριο Πέμπτη, 16 Μάη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Πλυτά.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου διοργανώνει την Παρασκευή, 17 Μάη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Γαρδένιας εκδήλωση - αφιέρωμα στον Νίκο Νικηφορίδη και συζήτηση για την κατάσταση στην περιοχή.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνουν εκδήλωση - αφιέρωμα στον Νίκο Νικηφορίδη, το Σάββατο 18 Μάη, στις 8 μ.μ. στον πεζόδρομο Χαϊμαντά και Πλάτωνος με ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων και ροκ συναυλία.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης και ο δήμος συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Παρασκευή 17 Μάη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία δημαρχείου, με ομιλία και πολιτιστικό πρόγραμμα με το Μουσικό Συγκρότημα της Ν. Ιωνίας.
  • Το 5ο Λύκειο Αιγάλεω διοργανώνει εκδήλωση για την ειρήνη την Παρασκευή 17 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Σχολείο "συγκρότημα Μπαρουτάδικου".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Περιστερίου, η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", τα σωματεία της περιοχής και οι μαζικοί φορείς πραγματοποιούν εκδήλωση για την ειρήνη την Παρασκευή 17 Μάη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.
  • Η "Δημοτική Προοδευτική Κίνηση Π. Φαλήρου" διοργανώνει - με την ευκαιρία του Δεκαήμερου Ειρήνης - γλέντι στα γραφεία της, Καλυψούς 24, το Σάββατο, 18 Μάη στις 8 μ.μ.
Στον Πειραιά
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου και ο Δήμος διοργανώνουν εκδήλωση αύριο Πέμπτη 16 Μάη, στις 7.30 μ.μ., με θέμα: Ειρήνη και Παιδεία.Η εκδήλωση περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος ομιλίες εκ μέρους των συνδιοργανωτών, καθώς και από τον εκπρόσωπο του ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Στο δεύτερο μέρος, θα δοθεί παράσταση του "Θεάτρου Σκιών" του Γιώργου Μαμάη, κλόουν θα διασκεδάσει τα παιδιά και θα χορέψει το τμήμα παραδοσιακών χορών του δήμου και του 4ου Γυμνασίου. Η εκδήλωση θα κλείσει με νεανικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς με πικετοφορία που θα γίνει αύριο Πέμπτη 16 Μάη, στις 6.30 το απόγευμα, από την πλατεία Δαβάκη έως και την πλατεία Χαλκηδόνας.
Σε Τρίκαλα και Κοζάνη
  • Στα Τρίκαλα οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 19 Μάη, με πορεία ειρήνης από την Πηγή Τρικάλων στην πλατεία "Ρήγα Φεραίου".Στο τέλος της πορείας θα γίνει λαϊκό πανηγύρι.
  • Στην Κοζάνη, η τοπική Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει την Κυριακή 19 Μάη, 7.30 το απόγευμα,πορεία ειρήνης από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Παναγιά και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου θα ακολουθήσει ομιλία και καλλιτεχνικό πρόβλημα.
Στο Αγρίνιο

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου οργανώνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 16 Μάη, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο,με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη,γενικό γραμματέα της ΕΕΔΥΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στον Εβρο

Μ' ένα σύνολο εκδηλώσεων υποδέχεται η Επιτροπή Ειρήνης Εβρου το φετινό Δεκαήμερο Ειρήνης. Ετσι:

- Την Παρασκευή, 17 Μάη, στις 9 μ.μ. πραγματοποιείται συνεστίαση στην ταβέρνα "Αγγελος", σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Αλεξανδρούπολης.

- Την Κυριακή, 19 Μάη, στις 10 το πρωί, διοργανώνεται πορεία ειρήνης στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης. Η εκκίνηση θα γίνει μπροστά από το Δημαρχείο.

- Το Σάββατο, 25 Μάη, στις 9 μ.μ. θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στο Κηποθέατρο του πάρκου "Εγνατία" με ομιλία για την ειρήνη και συναυλία του συγκροτήματος του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ