Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποθέωση του εμπαιγμού το πόρισμα

Η ΣΕΑ διακηρύσσει ότι ο αγώνας των συνταξιούχων θα είναι ενωμένος και τους καλεί στα συλλαλητήρια της 23ης Μάη 1996

Το πόρισμα - φιάσκο της Επιτροπής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, που ασχολήθηκε με το θέμα των χαμηλοσυνταξιούχων, απορρίπτει με αγανάκτηση η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών (ΣΕΑ) Οργανώσεων Ελλάδας, με τηλεγράφημα που έστειλε χτες στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη,τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλο και Εργασίας Ε. Γιαννόπουλο,ενόψει της σημερινής σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό.

Η ΣΕΑ χαρακτηρίζει το πόρισμα της Επιτροπής "αποθέωση του εμπαιγμού προς τους συνταξιούχους" και υπογραμμίζει ότι η Επιτροπή, όχι μόνο δεν εξέτασε τα θέματα του συνόλου των χαμηλοσυνταξιούχων, παρά μόνο των συνταξιούχων του ΙΚΑ, αλλά και οι υποδείξεις της για το ΙΚΑ είναι διασπαστικές για το σύνολο των χαμηλοσυνταξιούχων. "Δεν ενσωματώνεται, συνεχίζει το τηλεγράφημα, η αύξηση του ενός ημερομισθίου στη σύνταξη, αλλά χορηγείται εφάπαξ σαν επίδομα το ένα ημερομίσθιο και αυτό όχι ολόκληρο, αλλά και αυτό ως αναλογία στην περίπτωση των συντάξεων με ύψος μικρότερο και από τα κατώτατα όρια".

Πέραν αυτών - τονίζει η ΣΕΑ - η Επιτροπή δεν ασχολήθηκε με καμία άλλη τάξη συνταξιούχων, όπως το δημόσιο, - που έχει και συντάξεις κατώτερες και αυτών του ΙΚΑ - το ΤΕΒΕ, το ΤΣΑ, κλπ. Ακόμη, διαπιστώνει η ΣΕΑ, οι όποιες οι αυξήσεις στις συντάξεις συναρτώνται, σύμφωνα με την Επιτροπή, με όλα τα οικονομικά στοιχεία των συνταξιούχων.

Και η ΣΕΑ τονίζει: "Μετά από δυόμισι χρόνια εμπαιγμού, νέοι κίνδυνοι απειλούν την κοινωνική μας ασφάλιση, αφού με τις εισηγήσεις αυτές κινδυνεύει να ξεθεμελιωθεί και το ύψος των κατώτερων συντάξεων, που σαλαμοποιούνται και αυτές, ενώ αφήνονται άθιχτα όλα τα προβλήματα και ανοίγονται νέες κερκόπορτες για την ολοκλήρωση της καταστροφής των κοινωνικών ασφαλίσεων στη χώρα μας".

"Κύριε πρωθυπουργέ και κ.κ. υπουργοί, συνεχίζει το τηλεγράφημα. Σας δηλώνουμε ότι δεν πέφτουμε πλέον σε αυτές τις παγίδες. Η αντίσταση και η αντίδρασή μας στην πολιτική αυτή μάς οδηγεί σε νέες μορφές πάλης και δυναμικούς αγώνες, απ' τις 23 Μάη 1996. Σας καλούμε να απορρίψετε και εσείς τις παραπάνω αντισυνταξιουχικές θέσεις και να επιλύσετε τα θέματά μας, που είναι ενιαία και το ερώτημά μας προς την κυβέρνησή σας, αν έχετε σκοπό να καταργήσετε τους αντιασφαλιστικούς νόμους, παραμένει ακέραιο".

Δεν περνάνεοι παγίδεςτης διάσπασης

Εξάλλου, με χτεσινή ανακοίνωσή της, η ΣΕΑ καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια της 23ης Μάη 1996 που θα γίνουν πανελλαδικά. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 9.30 π.μ.

"Το κατρακύλισμα των συντάξεων, τονίζει η ΣΕΑ, δημιούργησε πλέον την ανάγκη του σήμερα εκφραζόμενου ενωτικού συγκλονιστικού συνταξιουχικού κινήματος, που δεν μπορούν να το διασπάσουν οι παγίδες των στημένων επιτροπών, των αόριστων υποσχέσεων, και του δρόμου που έχει χαράξει η κυβέρνηση για τις συμπληγάδες της Μααστριχτικής πολιτικής της Ενωμένης Ευρώπης σε βάρος των συνταξιουχικών και εργατικών δικαιωμάτων. Μπροστά στη βάρβαρη πρόκληση της καταστροφής του κοινωνικού χαρακτήρα των ασφαλίσεων στη χώρα μας και στην εγκαθίδρυση της ιδιωτικοποίησης, εμείς οι συνταξιούχοι δεν παραδίνουμε τ' άρματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ