Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε απολογία συνδικαλιστές

ΛΑΡΙΣΑ.-

Σε απολογία καλούνται, αύριο Πέμπτη, από τον ανακριτή, ο Τ. Τσιόγκας,γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και ο Γ. Ζητούδης,αντιπρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου, μετά από μήνυση εναντίον τους που κατέθεσε ο Θ. Τσιτόπουλος,ιδιοκτήτης βιοτεχνίας μετάλλου, κατηγορώντας τους ότι παρεμπόδισαν εργαζόμενους να μπουν στο εργοστάσιό του και να δουλέψουν και πως εξύβρισαν τον ίδιο.

Οι δυο συνδικαλιστές είχαν πάει, στις 11-3-96, έξω από το εργοστάσιο του Τσιτόπουλου, για να καλέσουν τους εργαζόμενους στην εργατική συγκέντρωση που θα πραγματοποιούνταν στην πλατεία του Εργατικού Κέντρου. Η παρουσία τους εκεί ενόχλησε πολύ τον ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας, ο οποίος απαίτησε, με άγριο τρόπο, από τους συνδικαλιστές να φύγουν. Κι όταν αυτοί αρνήθηκαν, εξηγώντας ότι είναι καθήκον τους να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, ο εργοδότης κάλεσε την Αστυνομία να τους συλλάβει. Η Αστυνομία, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του εργοδότη, συνέλαβε τον Γ. Ζητούδη και έψαχνε να βρει και τον Τ. Τσιόγκα για να τον συλλάβει!

Οι δυο συνδικαλιστές, μιλώντας στο "Ρ", τονίζουν ότι δεν αποδέχονται τις κατηγορίες και πως πήγαν έξω από το εργοστάσιο - ασκώντας το συνδικαλιστικό δικαίωμα και καθήκον τους - για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους και να τους καλέσουν στην εργατική κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ