Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΠΝΑ
Αδικίες στην αναδιανομή ποσοστώσεων

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ανάστατοι είναι, για άλλη μια φορά, οι καπνοπαραγωγοί της χώρας, εξαιτίας του τρόπου αναδιανομής των ποσοστώσεων στα καπνά.

Το θέμα αυτό θίγει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης και στην οποία επισημαίνει πως πολλά τραγελαφικά πράγματα συνέβησαν για ακόμα μια χρονιά με την αναδιανομή των ποσοστώσεων του καπνού. Συγκεκριμένα: Σε πάρα πολλές πολύτεκνες οικογένειες, μειώθηκε η ποσόστωση, όπως και σε νέους αγρότες, ενώ δόθηκε αύξηση σε ηλικιωμένους ανθρώπους, που οι ίδιοι δεν καλλιεργούν και ενοικιάζουν την ποσόστωση. Ακόμα, δόθηκε αύξηση της ποσόστωσης σε ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες - καπνοπαραγωγοί, όπως και σε ανθρώπους που δεν καλλιεργούν εδώ και χρόνια, αλλά ενοικιάζουν την ποσόστωσή τους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Γεωργίας, εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αποκατασταθούν οι κραυγαλέες αδικίες, που έχουν γίνει στους πραγματικούς καπνοπαραγωγούς, πολύτεκνους και νέους ανθρώπους. Επίσης, αν θα παρθούν και πότε μέτρα για να αφαιρεθούν οι ποσοστώσεις από ανθρώπους που τις ενοικιάζουν και να διανεμηθούν σε νέους αγρότες, πολύτεκνους και άλλους φτωχούς αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ