Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Στο προσκήνιο η απελευθέρωση της επαγγελματικής στέγης

Τα προβλήματα που δημιουργεί στους επαγγελματίες η σταδιακή απελευθέρωση της επαγγελματικής στέγης, επαναφέρει με επιστολή της προς την αρμόδια υπουργό Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου, τον υφυπουργό Μ. Χρυσοχοϊδη και την γενική διευθύντρια εσωτερικού εμπορίου, Ουρ. Πανταζή, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει ότι η σχετική νομοθεσία, που άρχισε να εφαρμόζεται τον προηγούμενο Αύγουστο, έχει μετατραπεί σε μηχανισμό απειλών και εκβιασμών σε βάρος των ενοικιαστών επαγγελματιών και ότι, εάν η νομοθεσία εφαρμοστεί χωρίς αλλαγές, θα υπάρξουν δραματικές συνέπειες στην οικονομική και στην κοινωνική ζωή της χώρας.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων η ΕΣΕΕ προτείνει:

  • Την αύξηση της αξίας της άυλης εμπορικής αξίας σε τριάντα έξι μισθώματα, ώστε από τη μια να μπει ένα "φρένο" στους ιδιοκτήτες και από την άλλη να καλύπτεται ένα μέρος των αυξημένων εξόδων μετεγκατάστασης των επιχειρήσεων που υποβάλλονται σε έξωση.
  • Ως εναλλακτική λύση προκειμένου να παραμένει ο ενοικιαστής στην εμπορική στέγη, προτείνει η ΕΣΕΕ την προσφορά ενοικίου στο ύψος του 10% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ