Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ ΚΡΗΤΗΣ
Μ' αυτή την πολιτική χάνουμε ψηφοφόρους

Την αυξανόμενη λαϊκή δυσφορία των κατοίκων της Κρήτης, για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Σημίτη, μετέφεραν στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας βουλευτές του νησιού. Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι έμποροι

"Ανθρακες ο θησαυρός" ήταν η προχτεσινή επίσκεψη του Γιάννου Παπαντωνίου στο Ηράκλειο. Παρά τη φημολογία των τελευταίων ημερών ότι θα εξήγγειλε κάποια έργα, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντίθετα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας έδωσε στους τοπικούς φορείς την υπόσχεση ότι... θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό, ώστε αυτός να είναι ενήμερος τον Ιούνη που θα επισκεφτεί την Κρήτη!

Στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στην Περιφέρεια Κρήτης, ο υπουργός τόνισε την ανάγκη για ιδιαίτερη οικονομική ενίσχυση της Μεγαλονήσου και υποστήριξε ότι θα έχει μια προνομιακή μεταχείριση στην προσθήκη νέων έργων από τα... περισσεύματα των άλλων νομών της χώρας! Εκτός απ' τα αιτήματα, ο Γ. Παπαντωνίου δέχτηκε και σοβαρά παράπονα - από βουλευτές, δημάρχους και εκπροσώπους φορέων - για τη χαμηλή χρηματοδότηση του νησιού.

Παράλληλα ομάδα βουλευτών με αιχμή του δόρατος τον κυβερνητικό βουλευτή Ηρακλείου Μ. Παπαστεφανάκη,έθεσε στον υπουργό το πρόβλημα της σχέσης Κρήτης - κυβέρνησης. "Στην Κρήτη κινδυνεύει ν' ανατραπεί το πολιτικό κλίμα", είπε ο Μ. Παπαστεφανάκης και πρόσθεσε: "Η κυβέρνηση πρέπει να δει την Κρήτη με διαφορετικό τρόπο και να μη θεωρεί το νησί δεδομένο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Σε αντίθετη περίπτωση", κατέληξε ο βουλευτής, "η Κρήτη θα αντιμετωπίσει διαφορετικά το ΠΑΣΟΚ".

"Εξω φρενών" οι έμποροι

Στο μεταξύ πάνω από 20 έμποροι του Ηρακλείου, που περίμεναν τον Γιάννο Παπαντωνίου έξω από την Περιφέρεια έφυγαν "έξω φρενών" για το Επιμελητήριο, όταν δεν έγινε δυνατή η συμμετοχή τους στη σύσκεψη της Περιφέρειας. Ωστόσο, συναντήθηκαν με τον υπουργό πριν την ομιλία του στο Επιμελητήριο, για να του δώσουν μια σειρά υπομνημάτων με τα αιτήματά τους. Κύριο χαρακτηριστικό το ολιγόλεπτο της συνάντησης και η βιασύνη του υπουργού, με αποτέλεσμα να μη γίνει καν διάλογος.

Αμέσως μετά, σε κοινή συνεδρίασή τους, οι διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης αποφάσισαν κινητοποιήσεις.Συγκεκριμένα οι έμποροι θα προχωρήσουν το ερχόμενο Σάββατο σε παζάρι στο κέντρο της πόλης και κατάληψη της παραλιακής λεωφόρου του λιμανιού, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο αυτό για τη συνέχιση της λαϊκής αγοράς του λιμανιού και για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Το παζάρι θα διαρκέσει επ' αόριστον, ενώ η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι τις 10 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ