Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Συμπεράσματα" που τους βολεύουν

Τα επιτελεία των Βρυξελλών, που επεξεργάζονται το νέο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη, αλλά και το μοντέλο του "περιπλανώμενου εργάτη", όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται στη "Λευκή Βίβλο", εφαρμόζουν όλες τις μεθόδους για να επηρεάσουν τις συνειδήσεις των λαών υπέρ των επιλογών τους.

Σ' αυτό το πλαίσιο κινείται και η δημοσκόπηση της "Ευρωβαρόμετρο", που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα και αφορά τη... γνώμη των Ευρωπαίων για τη "διά βίου εκπαίδευση και κατάρτιση". Χωρίς όμως να δίνεται κανένα στοιχείο για την ταυτότητα της έρευνας (πότε έγινε, πόσοι απάντησαν κλπ.), αλλά ούτε καν να αναφέρονται ποια ήταν τα ερωτήματα και ποιες οι απαντήσεις των ερωτηθέντων, ανακοινώθηκαν κατ' ευθείαν τα "συμπεράσματα".

Βάσει λοιπόν των ανακοινωθέντων μαθαίνουμε ότι το 90% (!) των ερωτηθέντων πιστεύουν "πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναμειχθούν στην επιμόρφωση", ότι "είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για την επιμόρφωσή τους" (52%), ότι "είναι φανερά ανυπόμονοι να δουν τις επιχειρήσεις να ασχολούνται με την επιμόρφωση" (90%) και διάφορα άλλα τέτοιου είδους "συμπεράσματα". Οσο για τα "συμπεράσματα" της έρευνας που αφορούν τους Ελληνες, ο τίτλος του σχετικού κεφαλαίου είναι χαρακτηριστικός: "Οι Ελληνες καλωσορίζουν την ανάμειξη της ΕΕ στην εκπαίδευση και επιμόρφωση". Από πού προκύπτει αυτό, δεν μπαίνουν στον κόπο να το εξηγήσουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ