Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η τζαζ καλά κρατεί

Μπορεί η συναυλία του Στινγκ,την Παρασκευή στο Ηρώδειο, να είναι το μουσικό γεγονός της βδομάδας που διανύουμε, για τους πολυπληθείς φίλους της μουσικής του στη χώρα μας, όμως και οι φίλοι της τζαζ αυτές τις μέρες δε θα μείνουν παραπονεμένοι.

Η αποψινή βραδιά (10μμ) στην αίθουσα της ΠΑΠΟΚ (Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση) (Υπατίας 1β και Μητροπόλεως) πράγματι επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη, καθώς φιλοξενούμενος είναι ο Richard Bennett.Ο γνωστός πιανίστας, κυμπορντίστας και μουσικός διευθυντής, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με κλασικά κομμάτια της τζαζ και δικές του συνθέσεις. Μαζί του συμπράττουν οι Γ. Βασάλος (μπάσο) και Στ. Δημητρίου (κρουστά). Είσοδος 1.500 δραχμές.

Στο "Half Note" τζαζ κλαμπ σήμερα ολοκληρώνονται οι συναυλίες των δικών μας "Mode Plagal" για να πάρει τη σκυτάλη από αύριο μέχρι και την Κυριακή το τρίο ενός μεγάλου ταλέντου της αμερικανικής τζαζ σκηνής, του σαξοφωνίστα και συνθέτη Dan Faulk.

Τζαζ και στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα στο κλαμπ του "Μύλου" φιλοξενείται ένας πρωταθλητής του σαξόφωνου, ο Πολωνός Zbigniew Namyslowski.Με 30 προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό του και πλήθος συναυλιών, ο γνωστός μουσικός με το κουαρτέτο του θα προσφέρει μια συναυλία με ήχους μοναδικούς. Πολωνός και ο επόμενος προσκεκλημένος του "Μύλου". Ο λόγος για τον τρομπετίστα και συνθέτη Tomasz Stanko,που θα εμφανιστεί την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ