Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ραδιοφωνικό "πόρισμα"

Ετοιμο είναι το πόρισμα από το υπουργείο Μεταφορών, που αφορά στις ραδιοφωνικές συχνότητες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου υπάρχει και ο μεγαλύτερος "συνωστισμός" ραδιοφωνικών σταθμών. Από ό,τι προβλέπεται, πάντως, οι διαδικασίες για την παροχή ραδιοφωνικών αδειών δεν πρόκειται να ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον, αφού υπάρχουν ακόμη προβλήματα και εκκρεμότητες. Το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Μεταφορών ήδη έχει δοθεί στο υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα περιέχει δύο προτάσεις. Προτάσεις που η υλοποίησή τους θα εξαρτηθεί και από την ΕΡΤ. Η μία πρόταση, μιλάει για παροχή 20 ραδιοφωνικών αδειών σε περίπτωση που η απόσταση, όπως προς το παρόν ζητάει η ΕΡΤ, είναι 400 - 500 χιλιόκυκλοι. Η δεύτερη πρόταση μιλάει για 28 σταθμούς στην περίπτωση που η απόσταση των συχνοτήτων των ραδιοφωνικών σταθμών είναι 300 χιλιόκυκλοι.

Ηδη είναι γνωστό το χάος που επικρατεί στα ερτζιανά, αφού πολλοί σταθμοί χρησιμοποιούν περισσότερες από μία συχνότητες, ενώ άλλοι λειτουργούν χωρίς άδεια. Γνωστή, επίσης, είναι η αναρχία, που "ζει" και "βασιλεύει" στον Υμηττό με "δάση" κεραιών. Ολα αυτά είναι επιβεβλημένο να μπουν σε μια τάξη και νομιμότητα. Το ερώτημα είναι αν τελικά η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει τάξη στο χώρο όχι μόνο των ερτζιανών, αλλά και στο χώρο των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Για το τελευταίο, δε γίνεται κανένας λόγος παρότι το ΕΣΡ, επανειλημμένα έχει ζητήσει και το χάρτη των τηλεοπτικών συχνοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ