Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΡΑΥΓΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Και αυτοί είπαν όχι!

Μάχη για να ανατραπεί η απόφαση της ντροπής που καταδικάζει τους Κερατσινιώτες σε μόνιμη συγκατοίκηση με το "δράκο" που λέγεται ΔΕΗ, ξεκίνησε χτες από τη γειτονιά που απέχει μια ανάσα από το φουγάρο.

Οι κάτοικοι της Χαραυγής, όχι όλοι, καθώς η παραπληροφόρηση κυβέρνησης και δήμου συνεχίζει να θολώνει τα νερά, αλλά αρκετοί για να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της περιοχής για να διαδηλώσουν ότι αντιστέκονται στην επαναλειτουργία του εργοστασίου με όσα "καθρεφτάκια και χάντρες" κι αν αυτή συνοδευτεί για να την αποδεχτούν.

"Προδοτική απόφαση που καταδικάζει το λαό του Κερατσινίου", χαρακτήρισε η επικεφαλής της ΔΑΣ Ε. Παπαδοπούλου τη συμφωνία δήμου και κυβέρνησης για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, που ελήφθη από τον δήμαρχο Γ. Χάσκα και 17 συμβούλους της πλειοψηφίας. "Ολοι οι σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας, σημείωσε, και δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας καταψήφισαν εκείνη την απόφαση, παραμένοντας συνεπείς με τον εαυτό τους και τις δεσμεύσεις τους στον κερατσινιώτικο λαό. Μερικοί ακόμα τοποθετήθηκαν αρνητικά, αλλά οι συνεχείς πιέσεις απέδωσαν και τα χαράματα ψήφισαν τελικά "ναι". Ο λαός του Κερατσινίου διαθέτει, όμως, μνήμη και γνωρίζει τους υπηρέτες και εντολοδόχους μιας κυβέρνησης, που ξεπουλάει τα πάντα σε αυτόν τον τόπο, που οδηγεί σε μαρασμό τούτη τη χώρα, σύμφωνα με τα σχέδια της ΕΕ".

Στη συγκέντρωση που οργάνωσαν οι εξωραϊστικοί σύλλογοι "Χαραυγή" και "Πρόοδος", η "Ενωση Γυναικών", η "Ενωση Ποντίων Πειραιά" και τα 13ο και 5ο Δημοτικό και Γυμνάσιο σχολεία, αντίστοιχα (σ.σ. από παραδρομή στο χτεσινό φύλλο το 5ο Γυμνάσιο Χαραυγής αναφέρθηκε σαν 7ο Ταμπουρίων), απαίτησαν από την κυβέρνηση να σεβαστεί τη δίκαιη θέληση του λαού της περιοχής και να ξηλώσει άμεσα το εργοστάσιο, δηλώνοντας πως αγαπούν τη γειτονιά τους και θα αγωνιστούν για να την υπερασπιστούν. Γιατί ειδικά σε αυτή τη γωνιά του Κερατσινίου δεν είναι υπαρκτή μόνο η ρύπανση, αλλά και ο κίνδυνος για την ίδια τη ζωή, λόγω της εγγύτητας με το εργοστάσιο.

Την ερχόμενη βδομάδα, διοργανώνονται αντίστοιχες συγκεντρώσεις στην περιοχή Αγ. Αντωνίου στην Αμφιάλη και αλλού από τοπικούς συλλόγους, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Συντονιστικής Επιτροπής, που θα κλιμακωθούν με τη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας από το Κερατσίνι στη Νομαρχία του Πειραιά στις 30 του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ