Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ανθυγιεινό" παρασκήνιο σε μια κρίση

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σπ. Στριφτάρη, σχετικά με τη σκόπιμη καθυστέρηση της κοινοποίησης απόφασης για τη θέση διευθυντή σε καρδιολογικό τμήμα του "Ευαγγελισμού"

Τον τερματισμό των παρασκηνιακών παρεμβάσεων, σχετικά με την εκλογή διευθυντή σε καρδιολογικό τμήμα στον "Ευαγγελισμό", ζητά, ουσιαστικά, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπ. Στριφτάρης, με χτεσινή επερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Αν. Πεπονή.

Μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του διευθυντή ήταν και ο καρδιολόγος Φώτης Καρδαράς,που ποτέ δεν έκρυψε την ιδιότητά του ως μέλος του ΚΚΕ, και τα παρόντα μέλη του ΣΚΕΙΟΠΝΙ - όπως έγραψε ο "Ρ" - αποφάνθηκαν υπέρ του Φ. Καρδαρά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του "Ρ", υπήρξαν έντονες αντιδράσεις μέλους του Συμβουλίου Κρίσης (ΣΚΕΙΟΠΝΙ) που ασχολήθηκε με την κρίση.

Στην επίκαιρη ερώτησή του ο Σπ. Στριφτάρης επισημαίνει: "Στις 2.2.1996 συνήλθε το 4ο ΣΚΕΙΟΠΝΙ προκειμένου να εκλέξει κατ' επιλογή το διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός". Στη συνεδρίαση από τα πέντε μέλη παραβρέθηκαν τα τρία. Ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ και ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός". Δηλαδή, το ΣΚΕΙΟΠΝΙ είχε την απαιτούμενη απαρτία. Μετά την εξέταση των προσόντων των υποψηφίων, το Συμβούλιο αποφάνθηκε ομόφωνα να εκλέξει στη θέση του διευθυντή έναν απ' αυτούς που κρίθηκαν. Εχουν περάσει από τότε δυόμισι μήνες και ακόμη το πρακτικό της συνεδρίασης και το σκεπτικό της εκλογής δεν έχει υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία, ενώ έχει γνωστοποιηθεί στον ενδιαφερόμενο, τον ιατρικό κόσμο και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και έχουν γίνει από τη διοίκηση του Ιδρύματος οι απαραίτητες διαρρυθμίσεις και προσαρμογές για την ανάληψη της διεύθυνσης απ' αυτόν που κρίθηκε για διευθυντής".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπ. Στριφτάρης, ερωτά τον υπουργό Αν. Πεπονή εάν γνωρίζει ποια η σκοπιμότητα καθυστέρησης της κοινοποίησης στην αρμόδια υπηρεσία της απόφασης του 4ου ΣΚΕΙΟΠΝΙ της 2.2.1996, καθώς και τι μέτρα θα πάρει για να κοινοποιηθεί η απόφαση του 4ου ΣΚΕΙΟΠΝΙ στην αρμόδια υπηρεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ