Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψήφο στις ΠΚΣ - μήνυμα αντίστασης

Εκλογές σήμερα στους Συλλόγους των Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης και Πάτρας

Την ψήφο των συναδέλφων τους εστιακών φοιτητών διεκδικούν τα μέλη των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας Θεσσαλονίκης,για την ανάδειξή τους πάλι σε πρώτη δύναμη στο ΔΣ του Συλλόγου μέσα και από τις σημερινές εκλογές.

Εκλογές για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων στους Συλλόγους των Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης και Πάτρας γίνονται σήμερα. Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας δίνουν με αισιοδοξία τη μάχη. Στόχος, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Πάτρα, είναι να αναδειχτούν οι ΠΚΣ ξανά πρώτη δύναμη.

Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ προσπαθεί να περάσει μια σειρά αντιδραστικά μέτρα και να χτυπήσει ακόμη περισσότερο το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και το δικαίωμα των φοιτητών για δωρεάν σίτιση και στέγαση. Μέσα από τη δράση τους το προηγούμενο διάστημα οι εστιακοί φοιτητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα αντίστασης σ' αυτή την πολιτική. Με αποφάσεις ΓΣ ξεκαθαρίζουν ότι δε θα επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση και τη μετατροπή των Εστιών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αρνούνται να δεχτούν το νέο εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και την επιβολή ενοικίου και καταγγέλλουν τη ρατσιστική αντιμετώπιση από το Ιδρυμα των αλλοδαπών συναδέλφων τους. Μπροστά σ' αυτή την επίθεση και με δεδομένη τη διάθεση των φοιτητών για αντίσταση, τα μέλη των ΠΚΣ καλούν τους συναδέλφους τους με την ψήφο τους να δώσουν προοπτική και συνέχεια στους αγώνες τους ψηφίζοντας ΠΚΣ Εστιών.

Την ψήφο των φοιτητών διεκδικούν η ΠΚΣ Εστιών και άλλες επτά παρατάξεις στη Θεσσαλονίκη και η "Αγωνιστική Ενότητα - ΠΚΣ και άλλες τρεις παρατάξεις στην Πάτρα. Τα μέλη των ΠΚΣ διεκδικούν και πάλι την ψήφο των συναδέλφων τους, προβάλλοντας τη συνεπή αγωνιστική στάση που επέδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα και τις κατακτήσεις που σημειώθηκαν μετά από την αγωνιστική παρέμβασή τους, σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των Εστιών και δικαιώματα των φοιτητών που προσωρινά αμφισβητήθηκαν.

Στη Θεσσαλονίκη ένας επιπλέον λόγος είναι η επιτυχημένη προσπάθειά την προηγούμενη χρονιά, όταν η ΠΚΣ Εστιών αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, να δραστηριοποιηθεί ο Σύλλογος και να μαζικοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις, μετά από την πολύχρονη αδρανοποίηση.

Στην Πάτρα, η ανάδειξη για άλλη μια φορά σε πρώτη δύναμη της "Αγωνιστικής Ενότητας", θα είναι ένα μήνυμα των φοιτητών για συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά ταυτόχρονα και εγγύηση για δυνάμωμα του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ