Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στήριξη των συνταξιούχων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ συζήτησε χτες μέτρα για τη στήριξη του αγώνα των συνταξιούχων και το ενδεχόμενο αγωνιστικής κινητοποίησης τον Ιούνη

Σε αγωνιστική κινητοποίηση το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ,με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους συνταξιούχους και την πρόθεσή της να περικόψει κοινωνικές δαπάνες για να καλύψει τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα των συντάξεων. Είχε προηγηθεί συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, από το οποίο ζητήθηκε η συνδρομή της συνδικαλιστικής οργάνωσης στον αγώνα των συνταξιούχων, που πραγματοποιούν συλλαλητήριο στις 23 του Μάη.

Η ΕΕ της ΓΣΕΕ αποφάσισε να βοηθήσει τους συνταξιούχους στην οργάνωση του συλλαλητηρίου και επιπλέον να στείλει εγκύκλιο στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες εργαζομένων, ώστε με τη σειρά τους να ενισχύσουν τον αγώνα των συνταξιούχων.

Βασικό αίτημα παραμένει για τη ΓΣΕΕ - η οποία απορρίπτει τις κυβερνητικές προτάσεις για την αύξηση των συντάξεων - η επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη, η σύνδεση των υπόλοιπων συντάξεων με το 80% του μισθού των εν ενεργεία και η σύνδεση των αυξήσεων με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στον ΟΤΕ, καθώς και η συμπεριφορά του υπουργού Εργασίας Ε. Γιαννόπουλου απέναντι σε συνδικαλιστικά στελέχη. Σ' αυτό το σημείο ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος σημείωσε ότι ο υπουργός Εργασίας δεν επιτίθεται σε πρόσωπα, αλλά στο ΚΚΕ και στους οικοδόμους και ότι η επίθεση αυτή θα λάβει απάντηση.

Στη Β. Ελλάδα

Τη Δευτέρα το πρωί συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή των συνταξιουχικών σωματείων Θεσσαλονίκης και την Πέμπτη 23 του μήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 πμ μπροστά στο ΕΚΘ και πορεία προς τη Νομαρχία, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα. Στο μεταξύ με επιτυχία ολοκληρώθηκαν προχτές οι εκλογές στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και το ταξικό ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συνεργασίας συγκέντρωσε τους 970 ψήφους από τους 1.000 συνταξιούχους που ψήφισαν.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συνδέσμου Νίκο Φραγκίδη οι εκλογές κατέδειξαν με το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και με τη συμμετοχή, τη σαφή αγωνιστική διάθεση των συνταξιούχων του ΙΚΑ στην κατεύθυνση της ανατροπής και καταγγελίας της αντισυνταξιουχικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση.

"Σαν σύνδεσμος θα συνεχίσουμε αδιαπραγμάτευτα τον μέχρι τώρα αγώνα για την επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με τα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη και τη μείωση της συμμετοχής μας στα φάρμακα στο 10%, όπως και για τα άλλα αιτήματα όλων των συνταξιούχων όλων των κλάδων, μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες και καλούμε τους συνταξιούχους να δυναμώσουν και παραπέρα τον αγώνα τους, γιατί είναι ο μόνος δρόμος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης" είπε στο "Ρ" ο Ν. Φραγκίδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραμυθιάζουν τους συνταξιούχους (2000-03-31 00:00:00.0)
Το ψήφισμα (1996-12-18 00:00:00.0)
Δε μένει άλλος δρόμος απ' το... δρόμο (1996-05-11 00:00:00.0)
Επανασύνδεση ζητά η ΓΣΕΕ (1996-05-09 00:00:00.0)
Σχεδιασμένη σφαγή των δαπανών (1996-04-20 00:00:00.0)
ΑΡΧΗ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ η πανελλαδική απεργία (1996-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ