Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Τέλος στο πλαφόν ανώτατων τιμών

Παύει να ισχύει από σήμερα το πλαφόν στις τιμές λιανικής πώλησης των βενζινών που είχε επιβάλει προ 40ημέρου το υπουργείο Ανάπτυξης, σε όλες - εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης - τις ζώνες της περιφέρειας. Το ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Ανάπτυξης, με την προειδοποίηση ότι θα επαναφέρει το μέτρο, σε περίπτωση που οι μειώσεις στις τιμές διυλιστηρίου δε μετακυλύονται απ' την επομένη ακριβώς και στις τιμές των πρατηρίων και τη διευκρίνιση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου θα συνεχίσουν τους εντατικούς ελέγχους στην αγορά καυσίμων.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι χτες, σε συνάντηση του υφυπουργού Μιχ. Χρυσοχοϊδη με τους εκπροσώπους των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών και τους εκπροσώπους της ΔΕΠ Χρ. Βερελή και Μαν. Δασκαλάκη,αποφασίστηκε οι μειώσεις στις τιμές των διυλιστηρίων να περνάνε στην κατανάλωση την επομένη της σχετικής ανακοίνωσης.

Ετσι, για την προσεχή Τετάρτη που αναμένεται μείωση των τιμών στα υγρά καύσιμα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να περάσει εξ ολοκλήρου η μείωση στις τιμές των πρατηρίων από μεθαύριο Πέμπτη, ανεξάρτητα απ' το χρόνο προμήθειας των πρατηρίων και ότι αν διαπιστωθεί παράβαση της παραπάνω απόφασης θα επιβάλλονται αμέσως ανώτατες τιμές καταναλωτή με ταυτόχρονο περιορισμό των περιθωρίων κέρδους των υπαιτίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ