Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κρίσιμη ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας διοίκησης

Η "Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων Θεσσαλονίκης" και η ΔΗΚΕΒΕ καλούν τους εμπόρους της πόλης να ενισχύσουν με την ψήφο τους τις ταξικές δυνάμεις στις εκλογές, που πραγματοποιούνται μεθαύριο Πέμπτη, για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Νέα διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης καλούνται να εκλέξουν την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Μάη, οι έμποροι της πόλης και να επιλέξουν την πολιτική που θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον ο δεύτερος σε δύναμη εμπορικός σύλλογος της χώρας, απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του εμπορικού κόσμου.

Στις εκλογές συμμετέχουν δύο συνδυασμοί. Πρώτον, η Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων Θεσσαλονίκης,που στηρίζεται κύρια από τις ταξικές δυνάμεις της ΔΗΚΕΒΕ, καθώς και στελέχη του εμπορικού κόσμου της πόλης, που έχουν ταχθεί αγωνιστικά ενάντια στην αντιαναπτυξιακή πολιτική, που ασκεί η κυβέρνηση υπέρ των πολυκαταστημάτων και του μεγάλου κεφαλαίου. Δεύτερον, η Ενωση Εμπόρων Θεσσαλονίκης,που αποτελεί σαν παράταξη κοινή συνισταμένη των γαλαζο - πράσινων μεγαλεμπόρων και μεγαλοεισαγωγέων, που ευνοούνται από την ασκούμενη πολιτική κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ενόψει των εκλογών, η "Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων" και η ΔΗΚΕΒΕ έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από ενημερωτικές εξορμήσεις και παρεμβάσεις, ώστε να πληροφορηθούν όλοι οι έμποροι της πόλης τους στόχους και τις θέσεις του συνδυασμού και μέσα από διάλογο και προβληματισμό να επισημανθεί η σπουδαιότητα των εκλογών, σε σχέση με τα προβλήματα και τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ. Ο επικεφαλής του συνδυασμού της "Αγωνιστικής Ενότητας Εμπόρων" και γγ της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης Γιώργος Χατζηγεωργίου,μίλησε στο "Ρ" για τη σημασία των εκλογών, τους στόχους της παράταξης και το έργο της απερχόμενης διοίκησης:

"Οι εκλογές του ΕΣΘ γίνονται σε μια περίοδο κρίσης για τον εμπορικό κόσμο και πιο ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν και σηκώνουν τα βάρη της αντιαναπτυξιακής και εχθρικής πολιτικής της κυβέρνησης. Καταστήματα κλείνουν, ο τζίρος πέφτει καθημερινά και τα μέτρα που υιοθετούνται είναι εναρμονισμένα με τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων και των πολυκαταστημάτων και υπηρετούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Πιστεύουμε, λοιπόν, πως αυτές οι εκλογές είναι καθοριστικές και για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και για τη συνέχιση της επαγγελματικής μας δραστηριότητας, γιατί θεωρούμε πως αυτή η πολιτική δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Εμείς καλούμε τους εμπόρους να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική, στηρίζοντας την "Αγωνιστική Ενότητα"".

Σχετικά με το προεκλογικό κλίμα και τις προτάσεις της παράταξης ο γγ της ΔΗΚΕΒΕ τόνισε:

"Η αδρανοποίηση του συλλόγου από την απερχόμενη διοίκηση και η πολιτική της κυβέρνηση έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση και την οργή των εμπόρων της πόλης. Από τις περιοδείες που κάναμε διαπιστώσαμε πως το κλίμα είναι θετικό, προς τις αγωνιστικές μας προτάσεις και ότι υπάρχει μια έκδηλη διάθεση καταδίκης της τακτικής, που ακολούθησε μέχρι τώρα η διοίκηση των μεγαλεμπόρων. Εμείς προτείνουμε μέσα από αυτές τις εκλογές, οι έμποροι της Θεσσαλονίκης να αποδοκιμάσουν τις αποτυχημένες τακτικές και τις διασπαστικές λογικές και να στηρίξουν τις δυνάμεις του αγώνα ενάντια στην πολιτική της ανεργίας και της ασυδοσίας. Προτείνουμε τη συσπείρωση όλων των εμπόρων σε ένα κοινό μέτωπο με τους ΕΒΕ, ώστε να μπει φραγμός στη δράση και επέκταση των πολυεθνικών καταστημάτων, να καταργηθούν τα κριτήρια άδικης φορολόγησης, να καταργηθεί το 35% για ΟΕ - ΕΕ και συνεταιρισμούς και να δοθούν οριστικές και δίκαιες λύσεις στα προβλήματα της επαγγελματικής στέγης, στο ωράριο και στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τους καλούμε να συμμετέχουν μαζικά, τόσο στη γενική συνέλευση του εμπορικού συλλόγου, όσο και στις εκλογές και να υπερψηφίσουν το αγωνιστικό και ενωτικό ψηφοδέλτιο της "Αγωνιστικής Ενότητας Εμπόρων Θεσσαλονίκης", το ψηφοδέλτιο όλων των εμπόρων της πόλης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ