Πέμπτη 23 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
6Η ΓΥΜΝΑΣΤΡΑΔΑ
Πανελλήνια γιορτή του αθλητισμού

Αρχίζει σήμερα στο Ηράκλειο Αττικής το Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής, με συμμετοχή 2.500 αθλουμένων

Από σήμερα και για 4 μέρες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ζει στο ρυθμό της 6ης Γυμναστράδας. Ο μαζικός αθλητισμός έχει την τιμητική του. Στη μεγάλη αυτή γιορτή της Γενικής Γυμναστικής θέση δεν έχουν ούτε ο φανατισμός, ούτε οι σκοπιμότητες και οι ιαχές. Δε θα υπάρχουν, επίσης, βαθμολογίες, νικητές και ηττημένοι. Χτες σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου η πρόεδρος του αθλητικού κέντρου του δήμου Αννα Βερούλη τόνισε: "Το δειλό ξεκίνημα έγινε πριν από έξι χρόνια. Είμαστε οι πρωτοπόροι και μας ακολούθησαν και άλλοι δήμοι όπως το Περιστέρι και η Πετρούπολη. Αισθανόμαστε περήφανοι. Κατά κάποιον τρόπο ξυπνήσαμε τον ΣΕΓΑΣ, που θέλουμε τη συνεργασία του. Στόχος μας να εξαπλωθεί ο θεσμός σε νομαρχιακό επίπεδο". Μεταξύ άλλων υπογράμμισε: "Ελπίζουμε του χρόνου οι εκδηλώσεις να περιλαμβάνουν ομάδες από όλο τον κόσμο".

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου, Στάθης Παπουτσής, που αναφέρθηκε στην ανάγκη αυτού του θεσμού: "Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο δήμος μας είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός". Ο κ. Παπουτσής δεν έκρυψε την πικρία του για το σνομπάρισμα των μεγάλων εταιριών στις οποίες απευθύνθηκαν, για να βοηθήσουν οικονομικά: "Πήγαμε σε κολοσσούς και πρόσφεραν τα ίδια χρήματα που θα πάρουμε από ένα κατάστημα του δήμου μας. Δυστυχώς, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν πουλάει". Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος πάνω από 2.500 αθλούμενοι-νες από 120 φορείς (σωματεία και αθλητικοί οργανικοί Δήμων).

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μίνι πορεία, που θα ξεκινήσει στις 5.30μ.μ. από τρεις συνοικίες του Δήμου Ηρακλείου όπου και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία. Μπάντες, μαζορέτες, ομάδες αθλητών-τριών, καθώς και παιδιά σχολείων θα παρελάσουν, περνώντας από όλα τα κεντρικά σημεία του Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι παρών στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν και ο επί σειρά ετών πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Πέτρος Λινάρδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ