Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΧΤΕΣΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
για ανθρώπινες συντάξεις

Κατηγορηματικά απορρίπτουν οι συνταξιούχοι τα εξευτελιστικά βοηθήματα, που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση

Χρειάστηκε να καταλάβουν το γραφείο του υπουργού Οικονομικών χτες οι ξωμάχοι της δουλιάς, για να υποχρεωθεί, τελικά, ο πρωθυπουργός, να τους καλέσει σε συνάντηση σήμερα στις 11 π.μ. Νωρίτερα, οι συνταξιούχοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κάνιγγος και με πορεία κατέληξαν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου τους περίμενε η Αστυνομία, αλλά και η προκλητική στάση του υπουργού Οικονομικών, που τους καλούσε στο γραφείο του στο Γενικό Λογιστήριο, για να τους... δεχτεί.

Οι συνταξιούχοι απορρίπτουν, με αγανάκτηση, το πόρισμα της Επιτροπής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, τονίζοντας ότι οι 5.753 δραχμές επιπλέον για τους χαμηλοσυνταξιούχους, με τη μορφή βοηθήματος για το 1996, οδηγούν στη λογική της κρατικής ελεημοσύνης. Χτες αναγκάστηκαν, για άλλη μια φορά, να κατέβουν στους δρόμους της Αθήνας και άλλων 9 πόλεων.

"Δε χρειάζονται αυταπάτες, αρνητική θα είναι η απάντηση του πρωθυπουργού και θα χρειαστεί συντονισμός και κλιμάκωση του αγώνα για να 'χει επιτυχία", δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της κατάληψης, ο γγ της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,ο οποίος, μαζί με τον Χρ. Πρωτόπαππα, μεσολάβησε για να κλειστεί η συνάντηση."Την ενωμένη δράση, τους αγώνες, τις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια των συνταξιούχων" χαιρετίζει, με ανακοίνωσή του, το προεδρείο του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ,ενώ την έμπρακτη συμπαράσταση του Κόμματος εξέφρασαν, με την παρουσία τους στο υπουργείο Οικονομικών, οι βουλευτές Γερ. Αραβανής και Στρ. Κόρακας


ΣΕΛ.  19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ