Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Πυρετώδεις προετοιμασίες

Στις 21-22-23 του Ιούνη, η πρωτοβουλία των Κινημάτων Ειρήνης των βαλκανικών κρατών

Στην υλοποίηση της απόφασης του 1ου Βαλκανικού Συνεδρίου Ειρήνης προχωρά η ΕΕΔΥΕ, έχοντας "μπει" στις διαδικασίες προετοιμασίας της Βαλκανικής Πορείας Ειρήνης που θα γίνει στις 21-22-23 του Ιούνη. Πρόκειται για μια εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχουν οι οργανώσεις ειρήνης, όλων των χωρών της Βαλκανικής! Από όλες τις βαλκανικές πρωτεύουσες θα ξεκινήσουν λεωφορεία με προορισμό το Βελιγράδι, όπου θα συναντηθούν όλοι οι διαδηλωτές.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί από τώρα τα μέλη της να δηλώσουν συμμετοχή και να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία αυτή, που "είναι η πρώτη συλλογική ειρηνική πρωτοβουλία ενάντια στο ΝΑΤΟ και τη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης Πραγμάτων στα Βαλκάνια", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της. Η ΕΕΔΥΕ καλεί παράλληλα τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα να συγκεντρώσουν τρόφιμα και φάρμακα, προκειμένου να παραδοθούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες της Βοσνίας. Παράλληλα όσοι φίλοι της ειρήνης θέλουν να πάρουν μέρος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, να επικοινωνήσουν με τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης ή με την ΕΕΔΥΕ, στο τηλέφωνο 3844.853, καθώς και με την ΕΔΥΕΘ στο τηλέφωνο 031-220571.

  • Πορεία Ειρήνης στη ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου διοργανώνουν από κοινού στις 9 του Ιούνη, οι Επιτροπές Ειρήνης Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας, καθώς και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" της Πρέβεζας. Υπενθυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη βάση εδρεύουν τα περίφημα ΑΒΑΚΣ, οι λεγόμενοι ιπτάμενοι κατάσκοποι, δηλαδή αεροπλάνα που φέρουν ραντάρ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ