Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χριστάνης Νίκος

Μέλος Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Είναι σωστό ότι ο στόχος της ανάπτυξης της α/α πάλης του λαϊκού κινήματος, εδώ και χρόνια, καταγράφεται στα Ντοκουμέντα του Κόμματος, αποτέλεσε γραμμή υλοποίησης μέσα στην κοινωνία. Στα πλαίσια αυτά και η ΚΝΕ καθόρισε στο 6ο Συνέδριό της το στόχο για τον αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό που επιδιώκουμε να έχει το νεολαιίστικο κίνημα. Στην κατεύθυνση αυτή και παρ' όλες τις δυσκολίες μετά την ανασυγκρότηση, με μια σχετικά μικρή και άπειρη οργάνωση ανοίχτηκαν τέτοιοι δρόμοι:

- Η σταθερή και επίμονη αντίκρουση του εθνικισμού, η ανάδειξη του πραγματικού ενόχου και των αιτιών για τον πόλεμο στα Βαλκάνια, που δεν είναι άλλος από τον ιμπεριαλισμό, που με τη "νέα τάξη πραγμάτων" προχωρά σε νέο μοίρασμα αγορών, άρα κι εδαφών.

- Στους χώρους της παιδείας οργανώθηκε η αντίσταση στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, οικοδόμησης ενός εκπαιδευτικού συστήματος, που θα δίνει περιορισμένες γνώσεις μιας χρήσης σε μια διά βίου κατάρτιση των νέων ανθρώπων.

- Η προσπάθεια αντίστασης στις εντολές της "Λευκής Βίβλου", που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις, οικοδομούν στις συνειδήσεις των νέων το μοντέλο του πειθήνιου, ευέλικτου χωρίς απαιτήσεις ή δικαιώματα εργαζόμενου.

Οσο η χώρα προσαρμόζεται όλο και πιο οργανικά στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τόσο θα οξύνονται τα προβλήματα των νέων, άρα θα δημιουργείται το έδαφος για να αναπτύσσεται, να δυναμώνει το νεολαιίστικο κίνημα, να συμβάλλει ουσιαστικά στην οικοδόμηση του Α- Α- Δ Μετώπου. Η δημιουργία των όρων ή των προϋποθέσεων για το Α-Α-Δ μέτωπο είναι άμεσο πολιτικό καθήκον. Με αυτή την έννοια:

- Αμεσα να δημιουργήσουμε νεανική, πλατιά, πολύμορφη κίνηση ειρήνης, να συγκροτήσουμε τη "Νεανική Δράση Ειρήνης" σε κάθε πόλη ή νομό.

- Να οικοδομήσουμε το μέτωπο παιδείας με κοινές δραστηριότητες μαθητών - γονιών - καθηγητών και της ΤΑ.

- Να διαμορφώσουμε πολιτιστικό - μορφωτικό ρεύμα στις γραμμές της ΚΝΕ, σε κάθε νεολαιίστικο μαζικό φορέα.

Σωστά στην Εκθεση Δράσης εντοπίζεται ο αδύνατος προσανατολισμός των ΚΟ στη νεολαία, στη βοήθεια της ΚΝΕ:

- Τι άλλο εκτός από υποτίμηση από τα κομματικά στελέχη και όργανα εκφράζει η μη ύπαρξη οργάνωσης της ΚΝΕ σε ολόκληρους νομούς ή πόλεις ή μεγάλα χωριά;

- Οπου υπάρχουν οργανώσεις της ΚΝΕ, δε λείπει η τυπικότητα στην παρακολούθηση και βοήθεια στον προσανατολισμό στο κίνημα, στη μαζική ανάπτυξη, την αφομοίωση των νέων μελών.

Ενας από τους κρίκους που εξασφαλίζουν την ιδεολογική - πολιτική καθοδήγηση της ΚΝΕ από το Κόμμα είναι τα κομματικά μέλη που είναι στην ΚΝΕ και ιδιαίτερα τα στελέχη. Χρειάζεται να υπάρχει έλεγχος και βοήθεια σε αυτά τα στελέχη από τα αντίστοιχα κομματικά όργανα. Για να παίζουν σωστά το ρόλο τους στη διαπαιδαγώγηση των κνίτικων μελών, στην προετοιμασία περισσότερων σήμερα κνίτικων μελών να γίνουν αύριο μέλη του Κόμματος.

Ολοι παραδεχόμαστε ότι η ανασυγκρότηση της ΚΝΕ δε θα γινόταν χωρίς την καθοριστική συμβολή των κομματικών οργανώσεων. Είναι πεποίθησή μου ότι με τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου, την πρακτική καθημερινή εφαρμογή τους στη ζωή, θα ανοίξουμε μέτωπο στις αδυναμίες, θα αποτελέσει βασικό προσανατολισμό του Κόμματος η καλύτερη ολόπλευρη βοήθεια στην ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχετικά με την ΚΝΕ (2013-03-28 00:00:00.0)
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ. Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΝΕ (2005-11-06 00:00:00.0)
Τι πρέπει να προσέξουμε (2005-10-25 00:00:00.0)
Καλύτερη οργάνωση της δουλιάς (2005-09-27 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει! (1998-11-24 00:00:00.0)
Με νέες δυνάμεις και νέους στόχους (1996-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ