Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΛΟΙΣΒΟΣ
Καταπατήσεων συνέχεια...

Ανοχύρωτη παραλία παραμένει ο Φλοίσβος, καθώς μετά την απομάκρυνση της απειλής για εγκατάσταση του καζίνο και στη συνέχεια της ανέγερσης και λειτουργίας νυχτερινού κέντρου στην καρδιά του πάρκου του Φλοίσβου, οι καταπατητές ξανάρχονται οικειοποιούμενοι χώρο του πάρκου για τις ανάγκες υπαίθριου μπαρ.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Φαληριωτών, οι καταπατητές - πίσω τους βρίσκεται η νοτιοαφρικανική εταιρία "Fast Food Steers" - που απείλησαν πριν λίγο καιρό το πάρκο με ανέγερση νυχτομάγαζου, προέβησαν σε νέα κατάληψη του χώρου. Αυτή τη φορά περιέφραξαν υπαίθριο χώρο, έκτασης 10 - 15 στρεμμάτων, τον οποίον είχαν καταπατήσει και παλιότερα και είχαν προχωρήσει σε αυθαίρετες κατασκευές, όπως μπαρ, πίστες χορού, σιντριβάνι, κτιστά καθίσματα και άλλα. Για την υπόθεση αυτή ο ΕΟΤ είχε ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα και είχε καταθέσει μήνυση, ωστόσο, η νομιμότητα δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί, γεγονός που κανείς δεν μπορεί εύκολα να εγγυηθεί, καθώς τα ίδια τα σχέδια του ΕΟΤ για την παραλία του Φαλήρου περιλαμβάνουν μια σειρά τέτοιου είδους "αναμορφώσεις" της περιοχής. Με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Φαληριωτών τονίζει πως "το μεγαλύτερο μέρος των πάρκου του Φλοίσβου βρίσκεται στην πλήρη κυριότητα των καταπατητών, έχει αποκλειστεί από την κοινή χρήση και είναι φανερό ότι προορίζεται για τη λειτουργία τεράστιου υπαίθριου νυχτερινού κέντρου, καθώς ο χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και αυτή τη στιγμή ανακαινίζεται ενόψει καλοκαιριού. Ενώ συμβαίνουν αυτά, οι διάφορες υπηρεσίες του ΕΟΤ αφήνουν την περιουσία του ξέφραγο αμπέλι στις κάθε λογής καταπατήσεις και αυθαιρεσίες".

  • Αγνωστοι έριξαν από το ανοιχτό παράθυρο του γραφείου, όπου συνεδρίαζε η Συντονιστική Επιτροπή, κροτίδα που εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Γιώργος Καλιαμπέτσος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, στο δεξί χέρι, την κοιλιά και τον αριστερό μηρό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ