Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήγματα αντικομμουνισμού (1)

Τουλάχιστον θλιβερή μπορεί να χαρακτηριστεί η απόπειρα της "Αυγής" να ασχοληθεί με το θέμα των οικονομικών του ΚΚΕ, της διαχείρισής τους και της διαφάνειας.

Στην αρχή, στο σχετικό σχόλιό της, επιχειρεί να εξομοιώσει το ΚΚΕ με τα υπόλοιπα κόμματα και κάνει λόγο για "ψήγματα διαφάνειας στα οικονομικά του, ως είθισται να κάνουν όλα τα κόμματα σε τέτοιες περιόδους, έδωσε χτες (προχτές) το ΚΚΕ". Αλήθεια; Μπορούν να μας αναφέρουν παράδειγμα άλλου κόμματος που να παρουσιάζει κατάσταση για τα οικονομικά του, όπως η έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, που κατατέθηκε στο 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ και δόθηκε ταυτόχρονα στη δημοσιότητα; Μπορούν να υποδείξουν άλλο κόμμα, που να καταθέτει αναλυτικά στην κρίση του ανώτατου κομματικού οργάνου τις πηγές των οικονομικών εσόδων του - οι οποίες βρίσκονταν αναλυτικά στα χέρια των συνέδρων - και τις δαπάνες του, όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και στις τοπικές οργανώσεις;

Το ΚΚΕ αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι το μόνο κόμμα, το οποίο λογοδοτεί για τα οικονομικά του εκεί που οφείλει: Στα μέλη του και στους ανθρώπους του μόχθου που το στηρίζουν. Και αυτό το έχει αποδείξει περίτρανα και πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Ψήγματα αντικομμουνισμού (2)

Και επειδή είναι εμφανής η αμηχανία της "Αυγής", επιχειρεί να το ρίξει στην "εύθυμη" πλευρά, για να χύσει το αντικομμουνιστικό δηλητήριο της με αφορμή το γεγονός ότι ο μισθός των επαγγελματικών στελεχών του κόμματος είναι 191.000 δρχ. μεικτά. "Με τέτοιες αμοιβές δεν είναι περίεργο που η "συνολική οικονομική κατάσταση του ΚΚΕ παρουσίασε βελτίωση", καγχάζει η "Αυγή". Στην πραγματικότητα, πάντως, φανερώνει για μια ακόμη φορά, ότι ποτέ δε θα μπορέσουν να αντιληφθούν ότι τα στελέχη του ΚΚΕ - ένα μικρός αριθμός των οποίων για ευνόητους λόγους αμείβεται από το κόμμα - έχουν θέσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και των κομμουνιστικών ιδανικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ