Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πήττα Ελένη

ΚΟΒ Σαλαμίνας - Πειραιά

Τα προηγούμενα χρόνια η μη δημοσιοποίηση της διαφορετικής άποψης δε μας προστάτευσε από ομάδες - τάσεις - φράξιες. Ισα ίσα με τη λογική της διολίσθησης αργά μα σταθερά αλλοιώθηκαν τα χαρακτηριστικά του Κόμματος.

Καταλήγω λοιπόν πως η διαφορετική άποψη πρέπει να δημοσιοποιείται στο κόμμα, να έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τις θέσεις της, να καταγράφεται η άποψή της, να ενημερώνεται το κόμμα απ' τα αντίστοιχα όργανα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναιρεί το γεγονός ότι ισχύουν για όλους οι αποφάσεις.

Διαφωνώ με αρκετές από τις απόψεις που εξέφρασαν συγκεκριμένοι συντρ. (Κωστόπουλος - Θεωνάς κ. ά.), όμως θεωρώ απαράδεκτη την επίθεση που εξαπολύθηκε απέναντί τους. Αλλο πράγμα διαφωνώ με την άποψη και ανοίγω μέτωπο σε αυτήν και άλλο ανοίγω μέτωπο απέναντι στους συντρόφους που εκφράζουν διαφορετική άποψη. Οταν μάλιστα από αριστερή παρέκκλιση έχουμε συγκεκριμένες αντικαταστατικές ενέργειες που μένουν στο απυρόβλητο. Θεωρώ πως ο σ. Γόντικας, όσο και ο σ. Μαϊλης άναψαν το φιτίλι για νέα έκρηξη μέσα στο κόμμα. Καλώ τους βετεράνους της ΚΕ, αν συμφωνούν πως δεν πρέπει να υπάρξει νέα έκρηξη, να καταθέσουν στο κόμμα συνθετική άποψη.

Μέλη της ΚΕ σκοτώθηκαν να μας πείσουν πως ήταν μεγάλη επιτυχία της ΚΕ που αποκατέστησε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του κόμματος. Κάποιοι το αντιλήφθηκαν και σαν προσωπική τους επιτυχία. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν στην ΚΕ την περίοδο '89 - '92. Τότε όμως δεν έδειξαν την ίδια επιθυμία για να αναλάβουν τις ευθύνες που είχαν για την άμβλυνση των χαρακτηριστικών αυτών.

Είναι απαίτηση των Κομματικών μελών, των εκατοντάδων μελών που την περίοδο εκείνη βρέθηκαν εκτός κόμματος, γιατί είχαν το "θράσος" να εκφράσουν την άποψή τους. Να ανοίξει συζήτηση το κόμμα για την περίοδο αυτή. Μιλάμε για την περίοδο που αλλοιώθηκαν τα χαρακτηριστικά του κόμματος που διαλύθηκε η πιο γερή και μαζική οργάνωση νεολαίας, η ΚΝΕ και όμως καμία καρέκλα δεν έτριξε, κανένα μέλος της ΚΕ δεν είχε την επαναστατική τόλμη και αρετή να κάνει την αυτοκριτική του. Σας ακούω σ. όταν μιλάτε γι' αυτή την περίοδο και αναρωτιέμαι: "Στον Αρη ή στην ΚΕ ήταν αυτοί οι σ. και μάλιστα πλειοψηφία;" Ομόφωνα εγκρίθηκε στην ΚΕ, μας λέγατε, το ενιαίο πόρισμα.

Δεν το είδε η ΚΕ, μας λέτε σήμερα. Στο 12ο εκτιμούσαμε την περεστρόικα σαν θετική επαναστατική μετεξέλιξη της Σοσιαλ. κοινωνίας. Ανοιξε το δρόμο στις αντεπαναστατικές δυνάμεις λέμε σήμερα. Το '89 αναγάγαμε τη σκανδαλολογία σε μείζον σημασίας εθνικό ζήτημα και συνεργαστήκαμε με τον "Διάολο" για να το αντιμετωπίσουμε.

Καμιά κατάκτηση στον καπιταλισμό δεν είναι σίγουρη, ολοκληρωμένη, είναι ρεφορμισμός να παλεύεις για βελτίωση της θέσης σου μέσα σ' αυτόν λέμε τώρα. Επιτέλους έλεος συν/φοι της ΚΕ. Οι αποφάσεις σας, οι αποφάσεις του κόμματος αν θέλετε δεν μπορεί να έχουν το αλάθητο του πάπα. Ας εκτιμήσουμε τότε ή τώρα κάνουμε λάθος και γιατί. Η τακτική στρίβειν διά του αραβώνος δεν μπορεί να μας ταιριάζει. Πολλοί σ. θεωρούν πως είναι όπως λένε επιτυχία προσωπική της σ. Αλέκας που ανέβηκε η δημοτικότητά της και αυξήθηκε το κύρος του κόμματος. Με συγχωρείτε σ. αλλά οι θέσεις του κόμματος ήταν αυτές που έφεραν αυτά τ' αποτελέσματα. Είναι λάθος φοβερό η παράταξη κάποιων πίσω από συγκεκριμένα στελέχη. Μακριά από εμάς αυτή η λογική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ