Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δημήτρης Κ. Μαυραγάνης

Αντιπρόσωπος ΚΟΑ - Α Αθήνας

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Δεν είμαι απλά αισιόδοξος για την επιτυχία των στόχων του 15ου Συνεδρίου του ΚΚ Ελλάδας, που άρχισε χτες τις εργασίες του, αλλά και ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι το Κόμμα μας, μέσα από αυτό το ΙΣΤΟΡΙΚΟ Συνέδριο με το νέο του Πρόγραμμα και το Καταστατικό που θα αποκτήσει, όχι μόνο θα βγει πιο μαχητικό, πιο δυνατό, αλλά και έτοιμο, με βάση το σύνθημα, πέντε κόμματα - δύο πολιτικές, να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα στο ζήτημα, που οι ίδιες οι κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, φέρνουν στο προσκήνιο για λύση. Και να επιβεβαιώσει την πρωτοπόρα δράση του, σαν Επαναστατικό Κόμμα νέου τύπου, προετοιμάζοντας, ιδεολογικοπολιτικά, τη μεγάλη στρατιά της Εργατικής Τάξης, τη στρατιά της Επανάστασης να ηγηθεί του ρόλου της, στην όποια αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή, επαναστατική πορεία του Μετώπου.

Σύντροφοι, αν το πολιτικό κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, δεν επιβεβαιώσει, στις δοσμένες ιστορικές συνθήκες, στην ΠΡΑΞΗ τον ηγετικό του ρόλο, τότε η επανάσταση χάνεται παίρνει άλλο δρόμο.

Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ λοιπόν αυτού του παραπάνω ζητήματος είναι και το ΚΛΕΙΔΙ για να μπορέσουμε και σήμερα και ΤΟΤΕ να προχωρήσουμε.

Αλλά, για να προχωρήσουμε σύντροφοι, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι: για να παρέμβει, να χαράξει πολιτική, να δράσει ΕΝΙΑΙΑ, ΗΓΕΤΙΚΑ, το πολιτικό κόμμα της Εργατικής Τάξης, για την πραγματοποίηση του στρατηγικού του στόχου. το ΠΡΩΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ είναι η ιδεολογική και πολιτική του ΕΝΟΤΗΤΑ. Η ΕΝΟΤΗΤΑ στη ΔΡΑΣΗ. Διαφορετικά, θα υπάρχουν δυσκολίες. Και οι δυσκολίες γεννούν τις οπορτουνιστικές ιδέες, αντιλήψεις και αλυσιδωτά τα πρόσωπα και τις ανατροπές.

Συντρόφισσες και σύντροφοι. Εδώ χρειάζεται επαγρύπνηση, συντροφικός έλεγχος για όλους και για όλα. Καθήκον όλων των μελών και στελεχών του ΚΚΕ είναι να ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ από κάθε μορφή ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ, που μορφές της είναι και η ΑΔΡΑΝΕΙΑ, η έλλειψη καθημερινού ΕΡΓΟΥ και μη υλοποίηση της γραμμής του ΚΚΕ. Αν δεν ελέγχουμε, δεν καθοδηγούμε.

Σύντροφοι, έχουμε καταστατική υποχρέωση να βρίσκουμε το θάρρος για οποιοδήποτε μεγάλο ή μικρό μας λάθος να κάνουμε την αυτοκριτική μας και βέβαια τη συντροφική κριτική μας. Να θυμόμαστε τα λάθη για να τα αποφεύγουμε και όχι να λαθολογούμε γιατί κάνουμε ζημιά.

Σύντροφοι, τελειώνοντας τις εργασίες του 15ου Συνεδρίου, από τη Δευτέρα το πρωί με όπλο στο χέρι μας το Νέο Πρόγραμμα και το Καταστατικό θα πρέπει να ριχτούμε όλοι στη μάχη για την υλοποίηση των αποφάσεων που πήραμε αυτές τις ημέρες.

Ζήτω το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Ζήτω η Διεθνιστική Αλληλεγγύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ