Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"Αποκαταστάθηκε" ο Θ. Πάγκαλος

"Εκλεισε το θέμα" με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, χωρίς, ωστόσο, να αποδοκιμαστούν οι απόψεις του

"Αναίμακτα" φαίνεται να κλείνει το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου, χωρίς, ωστόσο, να τις ανακαλέσει ή ανασκευάσει.

Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, προχώρησε, με αρκετή καθυστέρηση, στην κάλυψη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά απέφυγε επιμελώς να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, παρά τις επίμονες πιέσεις των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Κ. Σημίτη με τους δύο υπουργούς, δεν τέθηκε το θέμα των δηλώσεων Πάγκαλου από τον Γερ. Αρσένη και με δική του πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσουν οι δηλώσεις που δημιουργούν προβλήματα στην εικόνα της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας δήλωσε ότι το θέμα έχει ξεπεραστεί εκ των πραγμάτων και έχει κλείσει. Υπενθύμισε, επίσης, με νόημα ότι οι δύο υπουργοί τα είπαν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του ΣΕΒ, "ώστε δεν υπάρχει πλέον θέμα".

Πάντως, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ανάγκης διαμόρφωσης μιας ενιαίας γραμμής για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, τα οποία πρέπει να περάσουν μέσα από επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στα μέσα του επόμενου μήνα.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησής του με τους δύο υπουργούς, είπε ότι "συζητήσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει μία βοήθεια για την εκπόνηση της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, τη συγκρότηση της Γραμματείας του ΚΥΣΕΑ". Απευθυνόμενος στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαίωσε ότι έχουν τη συμπαράσταση του λαού και της κυβέρνησης και τόνισε πως "η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά εγγυόμαστε ότι θα εξασφαλίσουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κάνουν απερίσπαστα οι ΕΔ το έργο τους".

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε η δημιουργία Γραμματείας του ΚΥΣΕΑ, που θα στελεχώνεται από καθηγητές ΑΕΙ, διπλωμάτες και ανώτερους αξιωματικούς, η οποία θα υποβοηθάει στη χάραξη και εφαρμογή ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής και θα διατυπώνει εισηγήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ