Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν

Η κοινοτική χρηματοδότηση προς την Τουρκία αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο των χτεσινών συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Σαντέρ.

"Συζητήσαμε, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, κυρίως για τον κανονισμό του προγράμματος MEDA. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα θέλει να έχει ομαλές και καλές σχέσεις με όλες τις χώρες της μεσογειακής λεκάνης. Αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα μόνο με μια απ' αυτές, την Τουρκία".

Για το θέμα αυτό ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως "η Ελλάδα είναι η χώρα που πρότεινε τη μεσογειακή πολιτική (...). Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να προωθηθεί η συνεργασία της Ευρώπης με τη Μεσόγειο, λαμβάνοντας υπόψη και το ειδικό πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με την Τουρκία".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί, δίχως να έχει πολλές ελπίδες να το πετύχει, να προωθήσει μια φόρμουλα που θα επιτρέπει την προώθηση του προγράμματος MEDA, για όλες της χώρες της Μεσογείου εκτός της Τουρκίας, μέχρι να εξομαλυνθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ