Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας

Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση ήταν ασαφής σχετικά με τις προθέσεις της για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδης,απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γερ. Αραβανή,αν και παραδέχτηκε ότι θα ήταν εγκληματικό να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου, δεν ανέφερε καμία συγκεκριμένη ενέργεια ή μέτρο για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του. Αναφερόμενος εξάλλου στη χρηματοδότηση της επιχείρησης από την Εθνική Τράπεζα ο υφυπουργός σημείωσε ότι θα συνεχιστεί υπό προϋποθέσεις. Να σημειωθεί τέλος, ότι ο Μ. Χρυσοχοϊδης μιλώντας για την ανάπλαση της περιοχής είπε ότι όταν αρχίσει και διαπιστωθεί ότι εμποδίζεται από το εργοστάσιο θα εξεταστεί και το θέμα της λειτουργίας του.

Ο Γερ. Αραβανής

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αφού επισήμανε ότι ήδη στον Πειραιά η ανεργία έχει συνολικά ξεπεράσει το 20%, ενώ σε ορισμένους Δήμους και το 30%, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση στο παρελθόν απασχολούσε χιλιάδες εργαζόμενους, σήμερα έχει μόνο 600 και συνθλίβεται από την πολιτική του υπουργείου και της Εθνικής Τράπεζας. "Είναι χαρακτηριστικό - τόνισε - ότι επειδή δεν υπάρχουν χρήματα δε γίνεται συντήρηση και τα περιβαλλοντικά φαινόμενα επιδεινώνονται από αυτό ακριβώς το γεγονός". Και πρόσθεσε: "Το εργοστάσιο βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αν συνεχιστεί αυτό ένα - δύο χρόνια και μειωθεί το προσωπικό κατά 100 - 150 άτομα, δε θα μπορεί να λειτουργήσει πλέον. Εδώ απαιτούνται απαντήσεις. Η κυβέρνηση όλο μελετά - μελετά. Κάποια στιγμή πρέπει να μας πει τι μελέτησε και τι θα κάνει. Δεν μπορεί να λέει " θέλουμε ένα εργοστάσιο λιπασμάτων στη Νότια Ελλάδα", αλλά αυτό που υπάρχει να το αφήνει να καταστραφεί". Αναφερόμενος εξάλλου ο Γερ. Αραβανής στην απόφαση του Δήμου Δραπετσώνας να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο το 1997, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν απαντά.

Για το θέμα τέλος της ανάπλασης της περιοχής ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι υπάρχει χώρος να προχωρήσει με τη μισή έκταση που κατέχει σήμερα το εργοστάσιο και πρόσθεσε: "Αυτό το έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση και το σωματείο των εργαζομένων. Αρα μπορούν να υπάρξουν όλες οι προϋποθέσεις και να λειτουργήσει το εργοστάσιο. Αυτό όμως πρέπει να έρθει η κυβέρνηση να το εκτιμήσει και να το ανακοινώσει έγκαιρα σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Δεν μπορεί η σημερινή κατάσταση να συνεχιστεί".

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ