Κυριακή 26 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Μαραθώνια Πορεία και Μέσα Ενημέρωσης

Ακρα σιωπή από ΜΜΕ και αστικό Τύπο για τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Και κατά την προετοιμασία της και κατά την πραγματοποίησή της. Ούτε είδαν, ούτε άκουσαν. Αλλες ειδήσεις, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Και τα ιδιωτικά κανάλια. Αλλά και τα κρατικά. Απλή αναφορά η ΕΤ-1 και η ΕΤ-2. Αγνόησαν ουσιαστικά την πορεία χιλιάδων ειρηνοδρόμων και προπαντός νεολαίας τόσο στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Ούτε ρεπορτάζ, ούτε πλάνα, ούτε συνθήματα, ούτε ονόματα ομιλητών. Είναι να θλίβεται κανείς με το κατάντημα αυτό. Και είναι ντροπή και για τους δημοσιογράφους που δουλεύουν στα ΜΜΕ και στον Τύπο. Οι μεγαλοκαναλάρχες, οι μεγαλοεκδότες και οι κυβερνώντες μπορεί να αισθάνονται ευτυχείς. Γιατί από κακής αντίληψης σκοπιμότητα νομίζουν ότι βγαίνουν κερδισμένοι. Ομως η αλήθεια δεν κρύβεται. Η Πορεία Ειρήνης έγινε γνωστή. Από το "Ριζοσπάστη", από το ραδιοφωνικό σταθμό "902", αλλά και τον "902 ΤV". Και αποτέλεσε δυνατό ράπισμα στους ιμπεριαλιστές, στους πολεμοκάπηλους, στους ιθύνοντες της "νέας τάξης" και στους υπηρέτες τους. Δεν μπορούν ανενόχλητα να επεμβαίνουν στις άλλες χώρες, να ανάβουν τον πόλεμο, να δημιουργούν Βοσνία, να στέλνουν στρατεύματα, να διατηρούν βάσεις του ΝΑΤΟ, να επιβάλλουν τη θέλησή τους.

Το Κίνημα Ειρήνης θα δυναμώνει, θα αγκαλιάζει πλατιές μάζες φιλειρηνικών ανθρώπων και θα χαλάει τα σχέδια των εχθρών της Ειρήνης.

Στο δρόμο του Λαμπράκη, του Νικηφορίδη, του Μπελογιάννη θα βαδίζουν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι ειρηνοδρόμοι. Και θα αντηχούν όλο και πιο δυνατά τα συνθήματα της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών για έναν καινούριο κόσμο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

Λογοτέχνης

Μέλος της ΕΕΛ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ