Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μασκαριλίκια των "εκσυγχρονιστών"

Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ούτε είχε ποτέ τη "συμπάθεια" των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας ούτε πρόκειται να την κατακτήσει. Ο λόγος είναι απλός: Πάντα καταγραφόταν στη λαϊκή συνείδηση ως φορέας και εκφραστής μιας "εκσυγχρονιστικής" αντιλαϊκής πολιτικής. Προφανώς αυτή την εικόνα επεδίωκε να καλλιεργήσει, ώστε να φτάσει εδώ που έφτασε...

Τώρα όμως, και ενόψει συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να φιλοτεχνήσει με "βαριά καρδιά", με πολύ κόπο - και με την ανοχή των εκπροσώπων της οικονομικής ολιγαρχίας και των αφεντικών των ΜΜΕ - ένα "φιλολαϊκό" και "κοινωνικό" προφίλ.

Η "επιχείρηση φιλολαϊκού προφίλ" της κυβέρνησης Σημίτη, γίνεται λίγες μόλις μέρες μετά τα εύσημα που πήρε από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά στόματος Ζ. Σαντέρ, για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει και λίγα 24ωρα μετά από τη ΓΣ του ΣΕΒ, όπου ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τους βιομήχανους, ότι δεν θα υποκύψει "σε πιέσεις για την εγκατάλειψη του προγράμματος σύγκλισης".

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κοροϊδέψει τον κόσμο για το φιλολαϊκό προφίλ της, δίνοντας κάτι παραπάνω από τα έξι ψωροχιλιάρικα, αύξηση στους χαμηλοσυνταξιούχους! Λες και μόνο οι συνταξιούχοι υποφέρουν από την πολιτική της... Αυτό πιστεύουν ότι θα την "εξιλεώσει" για την αντιλαϊκή πολιτική της ή τουλάχιστον θα της δώσει κάποιο "πάτημα" για να σπείρει σύγχυση για τις άγριες νεοφιλελεύθερες επιλογές της.

Ας είναι σίγουροι ότι το μόνο που καταφέρνουν οι "εκσυγχρονιστές" με όλα αυτά τα μασκαριλίκια, είναι να δείχνουν πόσο θλιβεροί και "μικροί" είναι. Κατά τ' άλλα δεν εξαπατούν κανένα γιατί χρόνια εξαπατούσαν πολλούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ