Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το πραγματικό στοίχημα

Υστερα από την ανάγνωση του χτεσινού άρθρου του Π. Τσίμα "Κομμουνιστικά στοιχήματα", δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι δε θα έχει μείνει κανείς, που να εξακολουθεί να διακατέχεται από την εύλογη απορία:

- Μα, τέλος πάντων, γιατί αυτή η τόσο προκλητικά μονόπλευρη απασχόληση με το πρόβλημα των συμμαχιών του ΚΚΕ, πρόβλημα, ασφαλώς, πραγματικό και σοβαρότατο, αλλά, βρε αδελφέ, όχι και το μόνο; Δεν είχε τίποτε άλλο το 15ο Συνέδριο, για να τους απασχολήσει;

Ο Π. Τσίμας μάς δίνει μια απάντηση ...κρυστάλλινης διαύγειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το άρθρο, όχι μόνο αποφεύγει τα χυδαία "υποπνευματώδη" αποφθέγματα του σκιτσογράφου της εφημερίδας Σ. Σταυρόπουλου, σε άλλη σελίδα των ΝΕΩΝ, αλλά και δε στερείται και ρεαλιστικών διαπιστώσεων. Ολα αυτά, όμως, υποταγμένα σε ένα στόχο που, πρέπει να ομολογήσουμε, ο Π.Τ. διακηρύσσει με αξιέπαινη ειλικρίνεια: "Αργά ή γρήγορα, το ΚΚΕ θα επιστρέψει από την αυτοεξορία του στην πολιτική ζωή". Με άλλα λόγια, στο μάντρωμα του ΚΚΕ, "επίσης", στη στρούγκα των "μονοδρόμων". Ενα θέμα, δηλαδή, για το οποίο - δυστυχώς για τον αρθρογράφο - οι σύνεδροι, με τις ψηφοφορίες τους επί των κειμένων, απέδειξαν και έδειξαν περίτρανα πώς σκέφτονται.

Σε ό,τι μας αφορά, κατανοούμε τον αρθρογράφο των ΝΕΩΝ. Ο δρόμος των ακανθών και των τριβόλων ουδέποτε ήταν άνετος ή ξεκούραστος, πολύ περισσότερο σήμερα, που η "Αυτοκρατορία του Κακού" δείχνει τα απειλητικά της δόντια. Ας μας επιτρέψει, όμως, εμείς να μην φύγουμε από αυτόν. Γιατί ξέρουμε ότι "ευρεία η οδός η άγουσα εις την απώλειαν".

Ευτυχώς, σ' αυτό το δύσκολο καθήκον, μας βοηθούν τα άρθρα του, τα οποία ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ