Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Κοινός δρόμος

Με το σύνθημα "ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός" υποδέχτηκαν οι Χαϊδαριώτες κομμουνιστές την αντιπροσωπεία ξένων κομμάτων, που πήραν μέρος σε εκδήλωση, η οποία έγινε στα πλαίσια του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Οι οκτώ αντιπροσωπείες, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ήταν από το ΚΚ Ιορδανίας, το ΚΚ Καταλωνίας, το ΚΚ Ιράν, το ΚΚ Βρετανίας, το ΚΚ Συρίας, το Δημοκρατικό Μέτωπο Απελευθέρωσης Παλαιστίνης, το Εργατικό Κόμμα Ιρλανδίας και το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας.

Μιλώντας εκ μέρους της ΑΕ Αιγάλεω του ΚΚΕ, ο Γ. Σατζαρίδης σημείωσε ότι "η εργατική τάξη, τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, οι φτωχοί και οι άνεργοι όλης της Ελλάδας περιμένουν τις αποφάσεις του Συνεδρίου, που θα τους οδηγήσει στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και τον ερχομό του σοσιαλισμού".

Ο Γιακούμπ Ζαγιαντιέν, από το ΚΚ Ιορδανίας,τόνισε ότι "το ΚΚΕ έχει αποδείξει ιστορικά το σημαντικό ρόλο που έχει παίξει στο εργατικό κίνημα και ενάντια στο φασισμό". Ο Σον Γκάρλαντ, από το Εργατικό Κόμμα Ιρλανδίας,σημείωσε ότι οι δυο χώρες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, γι' αυτό και είμαστε αλληλέγγυοι με τις Θέσεις του 15ου Συνεδρίου.

Ο Τζόρτζι Μιράκες, από το ΚΚ Καταλωνίας,υπογράμμισε ότι είναι ξεχωριστή στιγμή να παραβρίσκεται στο Συνέδριο ενός κόμματος που παλεύουν για τα ίδια προβλήματα. Ο Χουσεϊν Χάφτμαν, από το ΚΚ Λιβάνου,τόνισε ότι πρέπει τα δυο κόμματα να αντιμετωπίσουν ενωμένα τις νέες προκλήσεις της εποχής.

Η Τζόνι Κόχερ, από το ΚΚ Βρετανίας,χαρακτήρισε ως αιτία των κοινών προβλημάτων την πολιτική της ΕΕ. Ο Χαφ Σουλιμάν, από το Δημοκρατικό Κόμμα Απελευθέρωσης Παλαιστίνης,σημείωσε ότι το Συνέδριο έχει διεθνές ενδιαφέρον αυτή την εποχή. Η Ουισάλ Φαρχά Μπαγκντάς, από το ΚΚ Συρίας,τόνισε ότι "οι κομμουνιστές της Ελλάδας έχουν γράψει λαμπρή ιστορία και ότι ο άνθρωπος με το κόκκινο γαρίφαλο, ο Ν. Μπελογιάννης, είναι και για μας σύμβολο αγώνα".

Η ομιλία που εισέπραξε τα περισσότερα χειροκροτήματα ήταν του Σεϊμι Ουιγκιντέ, από το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας,που όπως είπε "δε σας αποκαλώ συντρόφους, αλλά αδέρφια γιατί έτσι σας αισθάνομαι" και συνέχισε "η εγγύηση για την ειρήνη στο Αιγαίο θα είναι σίγουρα οι αριστεροί και οι κομμουνιστές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ