Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αμείωτη η ένταση της αντιπαράθεσης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς το Σαββατοκύριακο και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές φρόντισαν να οξύνουν παρά να ρίξουν τους τόνους. Κατά τα φαινόμενα, η σύγκρουση αυτή θα σημαδεύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι την εθνική συνδιάσκεψη, που θα γίνει από τις 21 μέχρι τις 23 Ιούνη.

Στην αντιπαράθεση ξεχώρισε η δήλωση του πιστού στον Κ. Μητσοτάκη βουλευτή, Κ. Πυλαρινού,ο οποίος απείλησε ότι "εκείνος που θα σηκώσει το χέρι του εναντίον των 24 βουλευτών θα του κοπεί από τον ώμο", εννοώντας τις φωνές που ακούγονται για τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των βουλευτών που υπέγραψαν τη γνωστή επιστολή και κινούνται οι περισσότεροι από αυτούς στο κλίμα του επίτιμου προέδρου της ΝΔ.

Ο Κ. Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει περιοδείες σε διάφορες περιοχές της χώρας, θέλοντας έμπρακτα να αποδείξει ότι "είναι παρών" και την Κυριακή παρέστη στο γιορτασμό του "Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων", όπου φρόντισε να υπογραμμίσει ότι θα βαδίσει "το δρόμο του χρέους, του καθήκοντος, λέγοντας πάντα αυτό που πιστεύω ασυμβίβαστος...".

Ενδεικτικά των προθέσεων της Μητσοτακικής πλευράς είναι τα όσα είπε και η Ντ. Μπακογιάννη σε χτεσινή συνέντευξή της στο "Εθνος", όπου υπογράμμισε ότι, εάν η ΝΔ χάσει τις εκλογές, τότε ο Μ. Εβερτ οφείλει να παραιτηθεί. Μάλιστα, σε ερώτηση για το εάν ο Κ. Μητσοτάκης θα επανέλθει στην πρωθυπουργία, απάντησε σιβυλλικά ότι δεν "είναι Πυθία".

Από την πλευρά της, η ηγεσία της Ρηγίλλης δε θέλησε να σχολιάσει τις κινήσεις των Μητσοτακικών και το μόνο το οποίο ανακοίνωνε ήταν ότι προγραμματίζει να ζητήσει στη Βουλή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση "εφ' όλης της ύλης". Ομως, το κλίμα δίωξης των "αντιφρονούντων" καλλιεργείται ποικιλότροπα και ενδεικτικό από αυτήν την άποψη ήταν το άρθρο του διευθυντή του "Τύπου της Κυριακής" (στο ΔΣ του οποίου μετέχουν οι Μ. Εβερτ και Γ. Βαρβιτσιώτης) Γ. Κύρτσου, ο οποίος κάτω από τον τίτλο "Καλύτερα λιγότεροι, αλλά καλύτεροι", καλούσε τον Μ. Εβερτ να διώξει τα στελέχη που διαφωνούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ